ΑΘΗΝΑ
14:20
|
02.05.2024
«Δεν έρχονται για καλό. Είναι ανεπιθύμητοι», τονίζει το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου.
«Το υγειονομικό κίνημα δεν ανέχεται φιέστες από τους διαφημιστές των ιδιωτικοποιήσεων»
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Δεν έρχονται για καλό. Είναι ανεπιθύμητοι». Αυτό τονίζει το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου Αττικόν, που πραγματοποιεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αφορμή τις πληροφορίες για επίσκεψη στον χώρο του Νοσοκομείου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της πρόεδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, που βρίσκεται στην Αθήνα για το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

Κάνοντας λόγο για μια επίσκεψη του γίνεται στη «ζούλα», οι εργαζόμενοι τονίζουν ότι «όσες φορές επισκέπτονται νοσοκομεία τα κυβερνητικά στελέχη είναι είτε για να διαφημίσουν τις ιδιωτικοποιήσεις και τη διάλυση της δημόσιας υγείας (βλέπε απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία) είτε για να προαναγγείλουν αντιλαϊκά νομοσχέδια όπως αυτό που ετοιμάζουν για την εμπορευματοποίηση της ψυχικής υγείας και της απεξάρτησης είτε για να ευχαριστήσουν κάποιο εφοπλιστή για κάποια “δωρεά” που έκανε διαθέτοντας ένα ελάχιστο μερίδιο του τεράστιου πλούτου τους».

Αναφερόμενο στους άθλιους μισθούς των υγειονομικών, τις απολύσεις συμβασιούχων, τις λίστες αναμονής στα χειρουργεία, τα ράντζα, την άρνηση προσλήψεων μόνιμου προσωπικού και ένταξης στα ΒΑΕ, το σωματείο τονίζει πως η κυβέρνηση διακήρυξε την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας την 7η Απρίλη, «για να οργανώσει φιέστες ιδιωτικοποιήσεων και διάλυσης των δομών Ψυχικής Υγείας».

«Δηλώνουμε καθαρά ότι οι εργαζόμενοι του ΑΤΤΙΚΟΥ και το υγειονομικό κίνημα δεν ανέχεται φιέστες από τους διαφημιστές των ιδιωτικοποιήσεων», καταλήγει η ανακοίνωση

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αστυνομία και εθνοφρουρά εισέβαλαν στο UCLA- Δεκάδες συλλήψεις διαδηλωτών

Κιλκίς: Άνδρας επιτέθηκε με τσεκούρι σε αστυνομικούς

ΕΠΑΛ: Από το ξύλο για γειτονιές και οπαδικά στις γροθιές για ένα like ή γιατί κοίταξε το αγόρι της συμμαθήτριας

ΣΕΤΕΠΕ : Το Δώρο Πάσχα δεν έχει καταργηθεί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα