ΑΘΗΝΑ
02:33
|
01.05.2024
Κινητοποιήσεις σε 50 πόλεις εν μέσω οργής για την αποτυχία της κυβέρνησης να καταλήξει σε συμφωνία για την απελευθέρωση των ομήρων.
Κινητοποιήσεις και σε 50 ακόμα πόλεις
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περισσότεροι από 100.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στο Τελ Αβιβ, ζητώντας από την κυβέρνηση να καταλήξει σε συμφωνία για την απελευθέρωση των περίπου 130 αιχμαλώτων που κρατά ακόμα η Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας και να προχωρήσεις σε πρόωρες εκλογές.

Φωνάζοντας «εκλογές τώρα» και «ο Μπεν Γκβίρ είναι τρομοκράτης», αναφερόμενοι στον ακροδεξιό υπουργό Εθνικής Ασφαλείας του Ισραήλ, οι διαδηλωτές ζήτησαν την παραίτηση του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου, καθώς η εισβολή στη Γάζα να μπαίνει στον έβδομο μήνα.

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, στην οποία για πρώτη φορά διαδήλωσαν μαζί αντικυβερνητικοί διαδηλωτές και η πρωτοβουλία «Φέρτε τους σπίτι» που έχει συσταθεί από οικογένειες ομήρων που κρατούνται στη Γάζα, σημειώθηκαν συγκρούσεις με την αστυνομία, ενώ ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω στο πλήθος των διαδηλωτών, τραυματίζοντας πέντε άτομα.

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν σε 50 ακόμα πόλεις, όπως και κάθε Σάββατο από τους πρώτους μήνες του πολέμου που ξεκίνησε στις 7 Οκτωβρίου, με τον ηγέτη της ισραηλινής αντιπολίτευσης Γιαΐρ Λάπιντ να συμμετέχει στην κινητοποίηση στο Κφαρ Σαμπά,  πριν από την αναχώρησή του για συνομιλίες στην Ουάσιγκτον.

Την ίδια ώρα, ένας νέος γύρος έμμεσων διαπραγματεύσεων αναμένεται να ξεκινήσει στο Κάιρο σήμερα Κυριακή, παρουσία του επικεφαλής της CIA Μπιλ Μπερνς, με το Ισραήλ να μην έχει κάνει σαφές το αν θα στείλει αντιπροσωπεία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Πορεία κατά της καταστολής στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα