ΑΘΗΝΑ
17:49
|
29.05.2024
Θα συζητήσει μια σειρά από «καυτά θέματα», συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας, με τον Κινέζο ομόλογό του Γουάνγκ Γι.
Δεύτερη φορά στο Πεκίνο μέσα σε έξι μήνες
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Κίνα θα πραγματοποιήσει με το ξεκίνημα της νέας εβδομάδας, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, πριν κλείσουν έξι μήνες από το τελευταίο ταξίδι του στο Πεκίνο τον περασμένο Οκτώβριο, υποδηλώνοντας μ’ αυτό τον τρόπο τις άριστες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

«Στις 8-9 Απριλίου, ο κορυφαίος Ρώσος διπλωμάτης Σεργκέι Λαβρόφ θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, στο πλαίσιο της οποίας προγραμματίζονται επαφές με τον Κινέζο υπουργό Εξωτερικών Γουάνγκ Γι», αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, με το ζήτημα της Ουκρανίας να θεωρείται βέβαιο στην ατζέντα των συζητήσεων.

«Σχεδιάζεται μια εις βάθος ανταλλαγή απόψεων για μια σειρά από επίκαιρα και περιφερειακά ζητήματα, συμπεριλαμβανομένης της ουκρανικής κρίσης και της κατάστασης στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ρωσικές διπλωματικές πηγές αναφέρουν πως θα συζητηθούν επίσης, μια σειρά θέματα που αφορούν τις διμερείς σχέσεις των δύο χωρών, συμπεριλαμβανομένης της αλληλεπίδρασης στη διεθνή σκηνή με έμφαση στην κοινή εργασία στον ΟΗΕ, την ομάδα BRICS, το SCO, το G20, την APEC και άλλους πολυμερείς μηχανισμούς και φόρουμ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Υπογραφή δύο νέων συμφωνιών Ελλάδας-Κατάρ στην Αθήνα

Ο Λούλα ανακαλεί τον πρέσβη της Βραζιλίας στο Ισραήλ

Σουηδία: Πακέτο στρατιωτικής βοήθειας 1,16 δισ. ευρώ στην Ουκρανία

Πούτιν: Μόνη νόμιμη εξουσία στην Ουκρανία είναι το κοινοβούλιο και ο πρόεδρός του

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα