ΑΘΗΝΑ
15:10
|
03.05.2024
Ακτιβιστές της οργάνωσης «Ultima Generazione» έχουν πραγματοποιήσει παρόμοιες ενέργειες σε άλλα ιταλικά αξιοθέατα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ομάδα ακτιβιστών από την οργάνωση «Τελευταία Γενιά» αλυσοδέθηκαν μπροστά από το άγαλμα του Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγέλου, σε μια δράση διαμαρτυρίας στην Galleria dell’ Accademia της Φλωρεντίας, στην Ιταλία.

Σε ανάρτησή τους οι ακτιβιστές αναφέρουν: «Η Μελόνι πρόδωσε τους Ιταλούς και η κυβέρνηση της μας οδηγεί κατευθείαν στην κλιματική και κοινωνική κατάρρευση. Τι περιμένετε για να να επαναστατήσετε;»

Οι οκτώ ακτιβιστές απαίτησαν τη δημιουργία ενός ταμείου για την ανακατασκευή των ζημιών που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες στην κεντρική Ιταλία. Επίσης, κάλεσαν τον κόσμο να στηρίξει τις επόμενες δράσεις που θα αναλάβει η ίδια οργάνωσή τους τον επόμενο μήνα.

Πράκτορες από το σώμα Carabineros (στρατιωτικοποιημένη αστυνομία) έφτασαν αμέσως στο σημείο, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ακτιβιστές της «Ultima Generazione» έχουν πραγματοποιήσει παρόμοιες ενέργειες σε άλλα ιταλικά αξιοθέατα, όπως αφισοκόλληση στην βιτρίνα που προστατεύει το «La Venus» και το «La Primavera» του Σάντρο Μποττιτσέλλι στην γκαλερί Ουφίτσι, πετώντας μπογιές ή λάσπη σε μνημεία όπως στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου στη Βενετία ή ρίχνοντας μαύρη μπογιά στα νερά της Φοντάνα ντι Τρέβι στη Ρώμη.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γερμανία: Κατηγορεί τη Ρωσία για κυβερνοεπίθεση κατά του κυβερνώντος κόμματος

Τροχαίο δυστύχημα στη Βούλα: Από δύο μηχανές παρασύρθηκε η ηλικιωμένη

Υεμένη: Προσφέρουν σπουδές στους αποβλημένους φιλοπαλαιστίνιους φοιτητές

ΟΗΕ: Θα χρειαστούν 80 χρόνια για την ανοικοδόμηση της Γάζας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα