ΑΘΗΝΑ
14:58
|
04.05.2024
Η στάση εργασίας είχε προγραμματιστεί μετά τον θάνατο εργαζομένου στο αεροδρόμιο «Μακεδονία».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Παράνομη έκρινε την αυριανή 4ωρη στάση εργασίας της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, η οποία είχε ανακοινωθεί με αφορμή τον θάνατο ελεγκτή εν ώρα εργασίας, στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης.

Τα αιτήματα των εργαζομένων αφορούσαν, μεταξύ άλλων, την πλήρη στελέχωση των μονάδων, την παρουσία γιατρού στα αεροδρόμια και την εφαρμογή του συστήματος για τη διαχείριση και την πρόληψη της κόπωσης των Ελεγκτών, καθώς και του συστήματος διαχείρισης στρες λόγω κρισίμων συμβάντων, σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς.

Από πλευρά της, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) σε ανακοίνωσή της υπογραμμίζει ότι προτεραιότητά της είναι η ασφάλεια και η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, παράλληλα με την υποστήριξη του εγχώριου τουριστικού προϊόντος, «κάτι στο οποίο θα πρέπει να συνεισφέρουν με σύνεση και υπευθυνότητα όλοι οι εργαζόμενοι της Υπηρεσίας».

Η ανακοίνωση

«Κανονικά οι πτήσεις την Τρίτη 9 Απριλίου. Παράνομη η στάση εργασίας της ΕΕΕΚΕ

Η 4ωρη στάση εργασίας που είχε εξαγγείλει η ΕΕΕΚΕ για την Τρίτη 9/4/24, από τις 08:00 το πρωί έως τις 12:00 το μεσημέρι, κηρύχθηκε παράνομη μετά από απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.

Ως εκ τούτου, όλες οι πτήσεις θα εκτελεστούν κανονικά.

Η ΥΠΑ τονίζει ότι προτεραιότητά της είναι η ασφάλεια και η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού παράλληλα με την υποστήριξη του εγχώριου τουριστικού προϊόντος, κάτι στο οποίο θα πρέπει να συνεισφέρουν με σύνεση και υπευθυνότητα όλοι οι εργαζόμενοι της Υπηρεσίας».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ιαπωνία: Απογοήτευση για τα σχόλια του Τζο Μπάιντεν περί ξενοφοβικών ασιατικών κρατών

Μπορέλ: Οι ΗΠΑ χάνουν την ηγεμονική θέση τους έναντι της Κίνας

2 στους 5 Αμερικανούς ψηφοφόρους πιστεύουν ότι ένας δεύτερος εμφύλιος είναι πιθανός

Επίθεση σε αμερικανική βάση στην ανατολική Συρία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα