ΑΘΗΝΑ
20:59
|
01.05.2024
Ευτυχώς που δεν ζούμε στη Σουηδία, να πίναμε και να αυτοκτονούσαμε. Ελλαδίτσα και πάλι Ελλαδίτσα.
Βίκυ Φλέσσα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κα. Φλέσσα είναι το τρανό παράδειγμα για αυτό που λέμε «τι και αν μιλάς σωστά την ελληνική γλώσσα, αν είναι να λες cringe πράγματα;» (σε ελεύθερη μετάφραση βεβαία, γιατί βρισκόμαστε στο 2024, ανήκω και στους millennials, ζητώ συγγνώμη από την κα. Φλέσσα που μιλώ και γράφω τόσο πεζά). Τι δήλωσε όμως η υποψήφια ευρωβουλευτής με τη ΝΔ, βεβαίως, βεβαίως και κρίντζαρε (να το και το ρήμα γραμμένα στα ελληνικά) τους πάντες; Μα ολόκληρη η συνέντευξή της στο Ήπειρος tv.

Στα μπλε ντυμένη η υποψήφια ευρωβουλευτής, σχολίασε πρώτα-πρώτα τη «δολοφονία-φόνο» της άτυχης Κυριακής έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων, φυσικά, χρησιμοποιώντας αρχικά τον όρο δολοφονία και φόνο, επιβεβαιώνοντας την εμμονή, θα λέγαμε, των μελών της ΝΔ στη μη χρήση του όρου «γυναικοκτονία» σε αυτές τις ειδικές περιπτώσεις (να υπενθυμίσω, ότι από το 2022 έως και σήμερα στην Ελλάδα η λίστα με τις γυναικοκτονίες άγγιξε τον αριθμό 65).

Επιπλέον, η κα. Φλέσσα δεν δίστασε να προτείνει, την τοποθέτηση γυναικών αστυνομικών σε θέσεις όπως τα φυλάκια έξω από τα αστυνομικά τμήματα ή τα αστυνομικά τηλεφωνικά κέντρα, καθώς «η φύση της γυναίκας είναι η επικοινωνία και η ευαισθησία, ενώ η φύση του άνδρα είναι η δράση». Με λίγα λόγια, μια γυναίκα μπορεί να ακούσει καλύτερα και με ευαισθησία τα προβλήματά σου σε σχέση με έναν άνδρα. Ναι, αλλά με αυτόν τον τρόπο δεν διαιωνίζεται η πατριαρχεία; Δεν θα διαιωνιστούν οι γυναικοκτονίες εφόσον «κατανοούμε» τη «φύση του άνδρα» όπως το θέτει η κα. Φλέσσα και δεν κάνουμε κάτι για να αλλάξει αυτή η αντιμετώπιση; Αυτή η «φύση»; Διερωτώμαι.

Και ερχόμαστε στο αποκορύφωμα των δηλώσεων της κα. Φλέσσα, η οποία αφού σχολίασε την τραγωδία των Τεμπών τόνισε, ότι παρόλο τον θυμό που δικαίως νιώθουμε, έχουν γίνει βήματα καλυτέρευσης των πραγμάτων (πότε και πού καλέ και δεν πήρα χαμπάρι;), προτρέποντάς μας στις 9 Ιουνίου του 2024 να πάμε στις κάλπες να ψηφίσουμε χωρίς θυμό. Προφανώς, χωρίς θυμό καθώς κάτι τέτοιο δεν ευνοεί το κόμμα που υποστηρίζει και θέτει υποψηφιότητα η κα. Φλέσσα.

Παρακάτω, η κα. Φλέσσα θέλοντας να σχολιάσει τις διαφορές που έχει η Ελλάδα με τις βόρειες χώρες όσον αφορά τον χαρακτήρα σχολίασε το επικό: «Η διαφορά στην ιδιοσυγκρασία μας με τις βόρειες χώρες είναι ότι αυτοί (οι βόρειοι) πίνουν και αυτοκτονούν, ενώ εμείς πίνουμε, τραγουδάμε, χορεύουμε και τραγουδάμε τι; «Τούτη η γη που την πατούμε όλοι μέσα θε να μπούμε». Αυτός είναι ο πολιτισμός της χώρας μας».

Πατήστε μέσα για να δείτε το βίντεο.

Και πολύ σωστά τα λέει η κα. Φλέσσα. Τι σκάτε; Τι στεναχωριέστε για την ακρίβεια για παράδειγμα; Για ποιον λόγο να βρεθούν οι υπαίτιοι του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς; Αφού όλοι μια μέρα θα πεθάνουμε! Αφού όλα πάνε από το κακό στο χειρότερο! Αφεθείτε και απολαύστε το! Άλλωστε, αυτό τραγουδάμε, αυτός είναι ο πολιτισμός μας και καλά να πάθουμε.

Εννοείται, δεν σχολιάζω τα λόγια της προς τους πολίτες των βόρειων χωρών που «πίνουν και αυτοκτονούν», τη στιγμή που η κα. Φλέσσα θέτει υποψηφιότητα ως ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ, δηλαδή ζητά την ψήφο των Ελλήνων για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην ΕΥΡΩΠΗ. Και χαρά που θα κάνουν οι Ευρωπαίοι, όταν ακούσουν τους παραπάνω χαρακτηρισμούς της κα. Φλέσσα!

Φυσικά, η κα. Φλέσσα κατέληξε, ότι Ευρώπη είναι: Ελλάδα, αρχαία ελληνική σκέψη, ρωμαϊκό δίκαιο και ο Χριστιανισμός, τονίζοντας, ότι έλλειψη πνευματικότητας και ο αποχριστιανισμός που εξαπλώνεται στην σύγχρονη Ευρώπη έχει οδηγήσει τους ανθρώπους σε ψυχοπαθολογία και αλλοτρίωση!! Και ρωτώ εγώ: Γιατί δεν έγινε viral η κα. Φλέσσα για αυτή τη δήλωση; Για αυτό το παραλήρημα; Ναι, για παραλήρημα πρόκειται, όταν συγχέονται δημόσια και με τόσο εύκολο τρόπο λέξεις και έννοιες όπως Χριστιανισμός-αποχριστιανισμός-ψυχοπαθολογία.

Άραγε, σύμφωνα με την κα. Φλέσσα, ένας μουσουλμάνος, ένας βουδιστής, ένας άθεος είναι ψυχικά ασθενείς, εφόσον δεν είναι Χριστιανοί;

Άραγε, Ευρώπη είναι μόνο Ελλάδα και αρχαία Ρώμη; Και η Γαλλική Επανάσταση; Η άνθηση της τέχνης και της μουσικής στην Ιταλία, την Γαλλία, τη Γερμανία κατά τον 16ο, 17ο και 18ο αιώνα;

Πατρίς-θρησκεία-οικογένεια. Τελεία και παύλα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Ο Τραμπ μαλώνει τον Νετανιάχου ξανά για τις επιθέσεις της Χαμάς και τον πόλεμο στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα