ΑΘΗΝΑ
23:04
|
30.04.2024
Και όταν ρωτήθηκε για τα Τέμπη, για τις γυναικοκτονίες, για την οπαδική βία, για τις υποκλοπές, η απάντηση ήταν μια: Σιωπή.
Η Κατερίνα της σιωπής
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Από την ημέρα εκείνη, όταν βλέπω γραμμές ή τρένο, πέρα από τον πόνο και την οργή, νιώθω και ντροπή ακόμη. Θέλω να πιστεύω πως θα αποδοθεί Δικαιοσύνη, είναι απαίτηση της κοινωνίας, του καθενός από εμάς. Από τη βραδιά εκείνη, που χάθηκαν 57 ανθρώπινες ζωές και μάλιστα νέων ανθρώπων, τα αισθήματα του πόνου και της οργής είναι αυτά νομίζω που διακατέχουν όλους μας. Θέλω να πιστεύω ότι η Δικαιοσύνη θα κάνει το χρέος της. Οφείλει να το κάνει. Όλοι περιμένουμε απαντήσεις. Να αναζητηθούν, να αποδοθούν οι ευθύνες και να υπάρξει η τιμωρία που προβλέπει η έννομη τάξη. Δεν θέλω να ωραιοποιήσω τα πράγματα, αλλά πιστεύω πάντα ότι στη Δημοκρατία, η Δικαιοσύνη πρέπει να είναι με τον κάθε πολίτη, ιδίως με τους ανήμπορους και τους ευάλωτους, και σε κάθε περίπτωση να αναζητά το δίκιο και να το απονέμει. Να έχει την αίσθηση ο πολίτης ότι βρήκε, όπως λέμε, το δίκιο του».

Αυτά δήλωσε, μεταξύ άλλων, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κα. Κατερίνα Σακελλαροπούλου στην εκπομπή «Πρωταγωνιστές» και τον Σταύρο Θεοδωράκη. Ή αλλιώς η Κατερίνα της «σιωπής». Και γιατί «σιωπής»; Μα, γιατί δεν έχει σχολιάσει, καυτηριάσει, κάνει δήλωση, πάρει θέση για κανένα τραγικό κοινωνικό συμβάν, που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα και συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της θητείας της.

Έχει περάσει πάνω από ένας χρόνος από την τραγωδία των Τεμπών με τους 57 νεκρούς, με τις ευθύνες να «πηγαινοέρχονται» σε πρώην Υπουργούς, πρώην Περιφερειάρχες, πολιτικούς, μηχανοδηγούς και σταθμάρχες, με τους Εισαγγελείς του Αρείου Πάγου να δίνουν απαράδεκτες «συμβουλές» σε συγγενείς και φίλους των θυμάτων για το πώς θα ξεπεράσουν ή διαχειριστούν τη θλίψη και τον θρήνο τους, άλλοτε στρέφοντάς τους προς την εκκλησία για παρηγοριά και άλλοτε λέγοντάς τους «πώς κάνετε έτσι; Ένα μικρό ηθικό θέμα είναι!» (εννοώντας το τραγικό δυστύχημα, όπως δήλωσε ένας πατέρας που έχασε τις δυο του κόρες και την ανιψιά του στο μοιραίο τρένο).

Ένας χρόνος έχει περάσει επίσης, που πραγματοποιήθηκε Επιτροπή για το δυστύχημα, που συζητήθηκε το θέμα στη Βουλή, που, που, που… Και όμως η κα. Σακελλαροπούλου απούσα σε όλο αυτό. Απούσα στην πλέον πιο τραγική στιγμή που στιγμάτισε και συνεχίζει να στιγματίζει την Ελλάδα του σήμερα. Καμία δήλωση, καμία τοποθέτηση, κανένας σχολιασμός, ούτε για το δυστύχημα, ούτε για τη στάση της Δικαιοσύνης. Το απόλυτο τίποτα.

Τέμπη-Σακελλαροπούλου= 1-0 ΑΠΟΥΣΑ

Να πιάσουμε τώρα, την αντιμετώπιση της Προέδρου της Δημοκρατίας απέναντι στις γυναικοκτονίες; Και δεν θα το πάω μακριά, θα τις πιάσω από το 2022 έως σήμερα. Δυο χρόνια, δύο ΜΟΝΟ χρόνια και η μαύρη λίστα γράφει το νούμερο «65». 65 γυναίκες έχουν δολοφονηθεί και ακόμα συζητάει η κυβέρνηση για τη νομική κατοχύρωση του όρου «γυναικοκτονία».

Αλλά και σε αυτό το κοινωνικό πρόβλημα της χώρας μας, που αυξάνεται χρόνο με τον χρόνο, που δολοφονίες διαπράττονται έξω από αστυνομικά τμήματα γειτονιών, η κα. Σακελλαροπούλου προτιμάει την σιωπή. Καμία δήλωση, καμία τοποθέτηση, τα ίδια και τα ίδια δηλαδή.

Γυναικοκτονίες-Σακελλαροπούλου= 1-0 ΑΠΟΥΣΑ

Ερχόμαστε τώρα στην οπαδική βία. Άλλο ένα εξίσου σημαντικό κοινωνικό θέμα, άλλοι τόσοι νεκροί νέοι άνθρωποι, άγριοι τραυματισμοί με μαχαίρια, σιδερογροθιές, ρόπαλα. Με προκαταρκτικές έρευνες του Αρείου Πάγου, με νομοσχέδιο να περνάει από τη Βουλή για την εξάλειψη της οπαδικής βίας. Το αποτέλεσμα ίδιο, όπως τα παραπάνω, για την κα. Σακελλαροπούλου: Η σιωπή.

Οπαδική βία-Σακελλαροπούλου= 1-0 ΑΠΟΥΣΑ

Αμφιταλαντεύομαι να γράψω για την υπόθεση των υποκλοπών. Αλλά και αυτό κοινωνικό θέμα δεν είναι; Σκάνδαλο μεγατόνων για την παρούσα κυβέρνηση, όπως αποδείχτηκε σήμερα με την απόφαση του ΣτΕ, την ιστορική νίκη του κ. Ανδρουλάκη και του κράτους δικαίου. Ένα σκάνδαλο που έφτασε μέχρι την Ευρώπη, που συζητήθηκε από Έλληνες και ξένους πολιτικούς, ΕΚΤΟΣ από την κα. Σακελλαροπούλου.

Υποκλοπές-Σακελλαροπούλου= 1-0 ΑΠΟΥΣΑ

Θέλετε να πιστεύετε στη Δικαιοσύνη κα. Σακελλαροπούλου και Πρόεδρε της Δημοκρατίας, όπως λέτε παραπάνω. Είστε υπέρ του δίκαιου ειδικά στον ανήμπορο και τον ευάλωτο. Κάνετε όμως κάτι για αυτό; Έστω μια δήλωση; Μια τοποθέτηση; Ή ισχύει αυτό που έλεγε και λέει πάντα ο απλός λαός για τον «διακοσμητικό ρόλο του Προέδρου της Δημοκρατίας»;

Τελικά, η σιωπή είναι η καλύτερη απάντηση σε όλα;

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Πορεία κατά της καταστολής στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης

Μυστήριο με ανεύρεση νεκρού 39χρονου στο λιμάνι της Ραφήνας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα