ΑΘΗΝΑ
10:19
|
02.05.2024
Οι επιβάτες προσπαθούσαν να ξεφύγουν από την επιδημία χολέρας που έχει ξεσπάσει στη χώρα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Φρικτό θάνατο βρήκαν τουλάχιστον 94 άτομα στα ανοικτά της Μοζαμβίκης, ανάμεσά τους και πολλά παιδιά, μετά από ανατροπή ενός αλιευτικού σκάφους, στο οποίο είχαν επιβιβαστεί 130 επιβάτες. Τα άτομα αυτά προσπαθούσαν να ξεφύγουν από την επιδημία χολέρας που έχει ξεσπάσει στην αφρικανική χώρα.

«Την Κυριακή καταγράψαμε ένα θαλάσσιο περιστατικό όπου τουλάχιστον 94 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν ένα σκάφος που μετέφερε 130 άτομα ανατράπηκε. Ανασύραμε 94 πτώματα και 26 αγνοούνται», δήλωσε τη Δευτέρα ο Λουρένκο Ματσάντο, διαχειριστής του Ινστιτούτου Θαλάσσιων Μεταφορών της χώρας (INTRASMAR), στην κρατική τηλεόραση.

Το σκάφος ταξίδευε από τη Λούνγκα προς το νησί της Μοζαμβίκης, στα ανοικτά των ακτών της Ναμπούλα, όταν χτυπήθηκε από παλιρροιακό κύμα, σύμφωνα με το πορτογαλικό τηλεοπτικό δίκτυο RTP.

«Το πλοίο βυθίστηκε επειδή ήταν υπερφορτωμένο και ακατάλληλο για τη μεταφορά επιβατών», δήλωσε ο Ζάιμε Νέτο, αξιωματούχος της βόρειας επαρχίας Ναμπούλα, ο οποίος εξήγησε ότι οι άτυχοι επιβαίνοντες επιχειρούσαν να αποφύγουν το τοπικό ξέσπασμα χολέρας.

Πέντε άνθρωποι φέρονται να έχουν διασωθεί έως τώρα, ενώ υπάρχει φόβος ότι οι νεκροί μπορεί να ξεπεράσουν τους 100. Σύμφωνα με τις αρχές, ανάμεσα στους νεκρούς έχουν βρεθεί και πολλά παιδιά.

Η επαρχία Ναμπούλα είναι μία από τις σοβαρότερα πληγείσες περιοχές από την επιδημία χολέρας, η οποία έχει εξαπλωθεί σε πολλές χώρες της νότιας Αφρικής, από τον Ιανουάριο του περασμένου έτους.

Η Μοζαμβίκη, μία από τις φτωχότερες στον κόσμο, έχει καταγράψει σχεδόν 15.000 κρούσματα της ασθένειας και 32 θανάτους από τον Οκτώβριο, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανάληψη ευθύνης για παρέμβαση σε εκδήλωση με ομιλητή τον Χρυσοχοΐδη

Θεσσαλονίκη: Σπασμένα και ξεριζωμένα δέντρα που είχαν φυτευτεί στη μνήμη των νεκρών των Τεμπών

Κατεδάφιση Σοβιετικού Μνημείου στην Ουκρανία

Θεσσαλονίκη: Μαζική συμμετοχή στην πρωτομαγιάτικη πορεία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα