ΑΘΗΝΑ
09:51
|
01.05.2024
Οι καταιγιστικές βροχές, το λιώσιμο των πάγων και η υπερχείλιση ποταμών σε περιοχές των Ουραλίων προκαλούν καταστροφικές πλημμύρες.
Πλημμυρισμένη περιοχή στα ρωσικά Ουράλια
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επιχειρήσεις για την απομάκρυνση άνω των 100.000 ανθρώπων σε πλημμυρισμένες περιοχές των Ουραλίων ξεκίνησαν οι αρμόδιες αρχές σε Ρωσία και Καζακστάν σε μία κοινή προσπάθεια να διασώσουν τους πλημμυροπαθείς κατοίκους περιοχών που αντιμετωπίζουν τις πιο καταστροφικές πλημμύρες των τελευταίων 70 ετών.

Για την έναρξη συντονιστικών προσπαθειών απομάκρυνσης των 100.000 πλημμυροπαθών ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Καζάκο ομόλογό του, Κασίμ Τζομάρτ Τοκάγιεφ, με τον τελευταίο να επισημαίνει πως οι πλημμύρες που πλήττουν τη χώρα του είναι οι χειρότερες των τελευταίων 80 ετών.

Οι πιο άσχημα πλημμυρισμένες περιοχές είναι οι περιοχές Ατιράου, Ακτόμπ, Ακμόλα, Κοστανάι, Ανατολικό και Βόρειο Καζακστάν, που συνορεύουν με τη Ρωσία.

Οι καταιγιστικές βροχές, το λιώσιμο των πάγων και η υπερχείλιση ποταμών σε περιοχές των Ουραλίων (με πρώτο τον ποταμό Ουράλη) προκαλούν καταστροφικές πλημμύρες από το τέλος της περασμένης βδομάδας.

Ο ποταμός Ουράλης που είναι ο τρίτος πιο μακρύς ποταμός της Ευρώπης διαρρέει περιοχές της Ρωσίας και του Καζακστάν και εκβάλλει στην Κασπία Θάλασσα. Είναι πλωτός σε μία έκταση 1.500 χλμ από τις εκβολές του και αποτελεί μία από τις πιο νευραλγικές εμπορικές οδούς μεταξύ Ασίας και Ευρώπης, μέσω της οποίας διακινούνται σιτηρά, διάφορα είδη αλιευμάτων και κτηνοτροφικά προϊόντα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα