ΑΘΗΝΑ
07:00
|
02.05.2024
Τα νέα μέτρα κατά του σχολικού εκφοβισμού-Επαναφορά της 5ήμερης αποβολής
Το bullying που δέχτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης όταν ήταν μαθητής πήγε Γυμνάσιο και Λύκειο στο Κολέγιο Αθηνών και υποστήριξε ότι αν και ήταν πρόεδρος και πολύ συμπαθής είχε πέσει θύμα bullying.

«Και εμένα μου πετούσαν την τσάντα από το παράθυρο αυτό έκαναν στους καλούς μαθητές», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σχετικά με τον σχολικό εκφοβισμό στο 3ο Γυμνάσιο Πολίχνης.

Πιο αναλυτικά:

«Και σε μένα έχει τύχει. Μου πετούσαν τη τσάντα από το παράθυρο. Ήταν ένα είδους αστείο που γινόταν για τους καλούς μαθητές. Τότε ήταν χαβαλές. Έτσι το αντιμετώπιζα. Πήγαινα και μάζευα τη τσάντα. Ήμουν αγαπητός μαθητής, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν είχαμε τέτοιες συμπεριφορές. Δεν δίναμε σημασία. Ήταν μέρος της καθημερινότητας.

Δεν με επηρέασε, αλλά υπήρχαν συμμαθητές μου που υπέφεραν. Έχουν τώρα κακή εικόνα για το σχολείο γιατί τους τραυμάτισαν. Στα δικά μας χρόνια δεν συζητούσαμε καν για την ψυχική υγεία. Γι’ αυτό και έχει σημασία να έχουμε περισσότερους κοινωνικούς λειτουργούς. Είναι σημαντικό ότι η γενιά σας μιλάει. Μιλήστε σε όποιον εμπιστεύεστε».

Ενώ όσον αφορά τα δικά του παιδιά ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι «είχαν το μειονέκτημα να μεγαλώσουν σε ένα περιβάλλον όπου ο πατέρας τους είναι επώνυμος και αυτό τα στοχοποιεί.  Είχαν κάποια ήπια περιστατικά, αλλά τα συζήτησαν μαζί μου και τα επιλύσαμε εύκολα». 

Νέα μέτρα κατά του bullying

Νέα μέτρα κατά της σχολικής βίας (bullying) ανακοίνωσαν Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης.

Πατήστε μέσα για να δείτε το βίντεο.

H πλατφόρμα περιλαμβάνει συστήματα αποτύπωσης, συστήματα διαχείρισης. Είναι μια πλατφόρμα καταγγελιών από γονείς και μαθητές.

  • Ψηφιοποιείται το θέμα των απουσιών: Θα διατεθεί εφαρμογή e-parents στους γονείς όπου θα μπορούν να βλέπουν σε άμεση ψηφιακή ενημέρωση η πορεία του μαθητή, οι απουσίες κ.α. μέσω των δεδομένων που καταχωρούνται στο myschool.
  • Θα απαγορεύεται η διαγραφή απουσιών στο τέλος της χρονιάς με ρητές εξαιρέσεις όπως οι ιατρικοί λόγοι. Το μέτρο θα εφαρμοστεί από τον Σεπτέμβριο
  • Οι 114 απουσίες δεν θα είναι αδικαιολόγητες. Έως 2 ημέρες θα μπορούν να δικαιολογούν οι γονείς, για περισσότερες απαιτείται ιατρική γνωμάτευση
  • Θα υπάρχει η δυνατότητα επαναφοράς της τιμωρίας της 5ημερης αποβολής. Θα μπορεί ο σύλλογος διδασκόντων να προχωρεί πιο εύκολα σε αλλαγή τμήματος και θα περιοριστεί η γραφειοκρατία για αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος
  • Αν κάποιος κάνει φθορά, ηθελημένο βανδαλισμό, το κόστος θα βεβαιώνεται στην οικογένεια του δράστη.
  • Ειδικά για τη χρήση κινητών τηλεφώνων στα σχολεία ο κ. Πιερρακάκης σημείωσε ότι η χρήση τους συνδέεται με τα πιο βαριά περιστατικά bullying και ως εκ τούτου ανέφερε ότι ο σύλλογος εκπαιδευτικών θα μπορεί να επιβάλει 5ημερη αποβολή για αποτύπωση περιστατικού σχολικής βίας, ενώ αν υπάρξει διαρροή προσωπικών δεδομένωνπαιδιών στο διαδίκτυο τότε θα υπάρχει ακαριαία αλλάγη σχολικού περιβάλλοντος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κυβερνητική εμπλοκή στην… εμφιλοχώρηση Ινδών μεγιστάνων στην Ακρόπολη

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα