ΑΘΗΝΑ
14:13
|
02.05.2024
Μετά τη μήνυση που κατέθεσε εναντίον του ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Γαργάλας, ο οποίος έπεσε θύμα επίθεσης από τον δημοτικό σύμβουλο της παράταξης του δημάρχου.
Αφέθηκε μετά από λίγο ελεύθερος καθώς τα αδικήματα που τελούνται από δημάρχους δεν υπάγονται στην αυτόφωρη διαδικασία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε ολιγόωρη σύλληψη του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου προχώρησε το βράδυ της Τρίτης η αστυνομία, μετά από μήνυση που υπέβαλε εναντίον του ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Κώστας Γαργάλας ο οποίος προ ημερών έπεσε θύμα επίθεσης από τον δημοτικό σύμβουλο της παράταξης του δημάρχου, Βασίλη Ζαχείλα.

Αφορμή για την κατάθεση της μήνυσης, ήταν η έκφραση «βάλε μυαλό εσύ» που εξαπέλυσε προς τον δημοτικό σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης, ο κ. Μπέος, αναφερόμενος στο συμβάν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, επιβραβεύοντας εμμέσως την συμπεριφορά του δράστη.

Όπως αναφέρουν τοπικά μέσα, μετά τη μήνυση που υποβλήθηκε στις δέκα περίπου το βράδυ από τον κ. Γαργάλα, με το σκεπτικό απειλής της ζωής του και της οικογένειάς του, ο δήμαρχος Βόλου συνελήφθη, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, οδηγήθηκε στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας και με προφορική εντολή αφέθηκε μετά από λίγο ελεύθερος καθώς σύμφωνα με την αλλαγή που έγινε στη νομοθεσία το 2022, τα αδικήματα που τελούνται από δημάρχους εκδικάζονται από το Τριμελές Εφετείο, γεγονός που σημαίνει ότι δεν υπάγονται στην αυτόφωρη διαδικασία. Στο πλαίσιο αυτό, ο Αχ. Μπέος δεν θα οδηγηθεί το μεσημέρι στο Αυτόφωρο.

«Είναι αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε πολίτη να υποβάλλει μήνυση για όποιο λόγο κρίνει εκείνος αναγκαίο, αναλαμβάνοντας βέβαια και τις ανάλογες ευθύνες. Είναι, όμως, επίσης βασική υποχρέωση των Εισαγγελικών Αρχών να αξιολογούν και να κρίνουν τη σοβαρότητα της κάθε μήνυσης, πριν προχωρήσουν στην όποια διαδικασία», τονίζει ο δήμαρχος Βόλου σε ανακοίνωση που εξέδωσε, τονίζοντας ότι δεν υφίσταται θέμα σύλληψης, καθώς όπως αναφέρει «προσήλθα αυτοβούλως στο Αστυνομικό Τμήμα, υπέγραψα και αποχώρησα. Άλλωστε η διαδικασία του αυτοφώρου δεν τηρείται για Δημάρχους».

«Όσοι  ζουν από το “επάγγελμα” της διαστρέβλωσης και της παραπληροφόρησης μπορούν να αναζητήσουν τη σχετική έκθεση του αξιωματικού υπηρεσίας και να ενημερωθούν, όσο κι αν τους ενοχλεί, για την αλήθεια», καταλήγει ο κ. Μπέος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αστυνομία και εθνοφρουρά εισέβαλαν στο UCLA- Δεκάδες συλλήψεις διαδηλωτών

Κιλκίς: Άνδρας επιτέθηκε με τσεκούρι σε αστυνομικούς

ΕΠΑΛ: Από το ξύλο για γειτονιές και οπαδικά στις γροθιές για ένα like ή γιατί κοίταξε το αγόρι της συμμαθήτριας

ΣΕΤΕΠΕ : Το Δώρο Πάσχα δεν έχει καταργηθεί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα