ΑΘΗΝΑ
05:14
|
26.05.2024
Η συνέχεια της δίκης ορίστηκε για την Παρασκευή, 12 Απριλίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στις 9:00 ξεκίνησε η ακροαματική διαδικασία της δίκης των 51 αντιφασιστ(ρι)ών στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, η οποία συνεχίστηκε μέχρι τις 10:00 όπου και υπήρξε εικοσάλεπτη διακοπή της δίκης. Έως τότε είχαν εξεταστεί πέντε μάρτυρες κατηγορίας (δύο σήμερα και τρεις εχθές).

Στις 10:25 υπήρξε επανέναρξη της δίκης και συνέχεια εξέτασης των μαρτύρων, όπου και οι καταθέσεις φαινόταν αντιφατικές μεταξύ τους (όλοι οι μάρτυρες αστυνομικοί), καθώς ο ένας ισχυριζόταν ότι υπήρχε εντολή εμπλοκής δίχως να έχει προηγηθεί σύγκρουση, ο άλλος να δηλώνει ότι δεν υπήρχε εντολή εμπλοκής και ο ένατος και τελευταίος μάρτυρας να ισχυρίζεται ότι υπήρξε επέμβαση για έλεγχο. Στις 12:00, με το πέρας της εξέτασης των μαρτύρων κατηγορίας, ξεκίνησε η ανάγνωση των εγγράφων και στις 12:15 έγινε νέα διακοπή.

Στις 13:15 έγινε επανέναρξη με εξέταση μαρτύρων υπεράσπισης. Στα πιο αξιοσημείωτα, ένας αρχαιολόγος επιβεβαίωσε ότι τα συνθήματα δεν γράφτηκαν στην περιοχή του Λευκού Πύργου – η οποία θεωρείται περιοχή μνημείου ιδιαίτερης αξίας και καταρρίπτοντας ουσιαστικά την κατηγορία φθοράς μνημείου, κακουργηματικού χαρακτήρα- και ένας δημοσιογράφος που επιβεβαίωσε ότι υπήρξε κίνηση των ΜΑΤ κατά των συγκεντρωμένων και επέμβαση.

Στις 14:40, ξεκίνησαν οι απολογίες των κατηγορουμένων οι οποίες όμως δεν ολοκληρώθηκαν, καθώς η έδρα διέκοψε την δίκη, με την συνέχειά της να ορίζετε για την Παρασκευή, 12 Απριλίου, στις 9:00.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Χεζμπολάχ: Πολλαπλά χτυπήματα κατά του Ισραήλ το βράδυ της Παρασκευής (24/5)

ΕΣΣΔ: Το φεμινιστικό κίνημα εντός του Κομμουνιστικού Κόμματος

Κίνημα διαμαρτυρίας στην Αρμενία: Ο Πασινιάν ζει τις τελευταίες μέρες της πολιτικής ζωής του

Φλόριντα: Ιερέας δάγκωσε γυναίκα επειδή άρπαξε την Θεία Κοινωνία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα