ΑΘΗΝΑ
18:39
|
06.05.2024
Η οικογένεια της 28χρονης Κυριακής αναμένεται να δηλώσει παράσταση ενώπιον Ανακρίτριας, προς υποστήριξη της κατηγορίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έγγραφες εξηγήσεις κλήθηκαν να δώσουν ως ύποπτοι έξι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί στην υπόθεση της άγριας δολοφονίας της 28χρονης Κυριακής από τον πρώην σύντροφό της, έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων.

Όπως μεταδίδει το Open, πληροφορίες αναφέρουν ότι και οι έξι υπάλληλοι υπηρετούν στο τμήμα των Αγίων Αναργύρων και η κλήση τους για έγγραφες εξηγήσεις έγινε στο πλαίσιο της πειθαρχικής έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη. 

Περιθώριο πέντε ημερών δόθηκε στους αστυνομικούς για να καταθέσουν εγγράφως το πώς διαχειρίστηκαν το περιστατικό, όταν την Κυριακή έσπευσε στο τμήμα των Αγίων Αναργύρων για να εκφράσει τους φόβους της για τον πρώην σύντροφό της, όταν διαπίστωσε ότι την παρακολουθούσε.  

Σύμφωνα με το κανάλι, για τη γυναικοκτονία έχουν ληφθεί καταθέσεις, τόσο από τον προϊστάμενο όλων των αστυνομικών στους Αγίους Αναργύρους, όσο και από τους συγγενείς της Κυριακής και τον προϊστάμενο της βάρδιας της Άμεσης Δράσης.

Ωστόσο, σε αυτή την έρευνα οι αστυνομικοί δεν θα κληθούν να καταθέσουν, καθώς θεωρούνται ύποπτοι τέλεσης ποινικών αδικημάτων.

Παράταση ζητά η οικογένεια της Κυριακής

Η οικογένεια της 28χρονης Κυριακής αναμένεται να δηλώσει σήμερα, Παρασκευή, παράσταση ενώπιον της 25ης Τακτικής Ανακρίτριας, προς υποστήριξη της κατηγορίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της δικηγόρου, Έλενας Τζούλη, που εκπροσωπεί την οικογένεια της Κυριακής, «κατά το στάδιο της ανάκρισης θα διερευνηθεί και το έγκλημα της ανθρωποκτονίας δια παραλείψεως, σε βάρος όσων κρατικών οργάνων ευθύνονται για τη στυγνή δολοφονία».

«Στο ίδιο πλαίσιο, θα υποβληθούν αιτήματα σε όλες τις συναρμόδιες Αρχές, συμπεριλαμβανομένης της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ, για την πλήρη διαλεύκανση όλων των πτυχών της Υπόθεσης κατά Παντός Υπευθύνου», υπογραμμίζει η δικηγόρος.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αρμενία: Μεγάλη αντικυβερνητική διαδήλωση

Χαβιέρ Μιλέι: Το ζήτημα των Φόκλαντς θα κρατήσει για δεκαετίες. Καμιά σύγκρουση με Βρετανία

Υεμένη: συνελήφθησαν κατάσκοποι αμερικανοϊσραηλινής μονάδας

Δανία: Χιλιάδες διαδηλώνουν υπέρ της Παλαιστίνης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα