ΑΘΗΝΑ
02:10
|
04.05.2024
Τους έπεισαν να προσευχηθούν στους αγίους «Βόβαν και Λέξους» για την αποτυχία των Παγκόσμιων Αγώνων Φιλίας στη Μόσχα.
Ο φαρσέρ τους ξεγέλασε προσποιούμενος Αφρικανό αξιωματούχο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην παγίδα των γνωστών Ρώσων φαρσέρ Βλαντιμίρ Κουζνέτσοφ και Αλεξέι Στολιάροφ, γνωστών με τα ψευδώνυμα «Βόβαν» και «Λέξους», έπεσαν ο επικεφαλής της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ, και ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Οι δύο κορυφαίοι αξιωματούχοι, κατά την διάρκεια βιντεοκλήσης με τον Στολιάροφ, που προσποιήθηκε ανώτερο Αφρικανό αξιωματούχο, συζήτησαν το θέμα της διεξαγωγής των Αγώνων Φιλίας, με τον επικεφαλής της ΔΟΕ να τονίζει ότι τόσο η Αφρικανική Ένωση όσο και η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλουν να τοποθετηθούν ενάντια σε αυτό που περιέγραψε ως «πολιτικοποίηση του αθλητισμού» από τη Ρωσία.

Σε κάποια στιγμή της συνομιλίας ο υποτιθέμενος Αφρικανός αξιωματούχος, αναφέρει ότι η χώρα του έχει μια σημαντική γιορτή και κάλεσε τους δύο Ευρωπαίους να προσευχηθούν μαζί του για θεϊκή βοήθεια που θα διαταράξει τους αγώνες στη Ρωσία.

«Απευθύνομαι σε σένα, Θεέ μου, να με βοηθήσεις! Βοηθήστε με να πάρω τη σωστή απόφαση! Άγιοι Βοβάν και Λέξους, βοηθήστε με να πάρω τη σωστή απόφαση για να αποτρέψω αυτούς τους Αγώνες Φιλίας», αναφώνησε ο φαρσέρ και ακολούθησαν ο Μπαχ και ο Σχινάς, που έβαλαν το χέρι στην καρδιά ευχόμενοι, χαμογελώντας.

«Τέλεια! Τώρα που έχουμε θεία έμπνευση, τίποτα δεν μπορεί να πάει στραβά!», συνόψισε στο τέλος της προσευχής το Έλληνας αντιπρόεδρος της Κομισιόν.

Σε μια ανάρτηση στο Telegram, οι δύο γνωστοί φαρσέρ έγραψαν στη λεζάντα του βίντεο της συνομιλίας ότι οι Μπαχ και Σχινάς «είναι έτοιμοι να προσευχηθούν σε οποιονδήποτε θεό μόνο και μόνο για να τα βάλουν με τη Ρωσία και να διασφαλίσουν ότι κανένας ξένος αθλητής δεν θα συμμετέχει στους Αγώνες Φιλίας».

Οι Παγκόσμιοι Αγώνες Φιλίας, που διεξήχθησαν για πρώτη φορά το 2022, σχεδιάστηκαν ως εναλλακτική λύση στους Ολυμπιακούς Αγώνες μετά τον αποκλεισμό Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών από διάφορα διεθνή τουρνουά λόγω της σύγκρουσης στην Ουκρανία.

Φέτος, οι αγώνες πρόκειται να διεξαχθούν στη Μόσχα και το Εκατερίνμπουργκ στις 15-29 Σεπτεμβρίου και θα περιλαμβάνουν αγώνες σε 33 καλοκαιρινά αθλήματα, συμπεριλαμβανομένων ολυμπιακών και μη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θλίψη στη Θεσσαλονίκη: Πέθανε η γνωστή δημοσιογράφος Ναυσικά Γκράτσιου

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Λευκάδα: Στο νοσοκομείο 35χρονος από τσίμπημα αράχνης «μαύρη χήρα»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα