ΑΘΗΝΑ
19:10
|
01.05.2024
Ενισχύσεις στέλνει το Ισραήλ μετά την ανακάλυψη πτώματος εφήβου που αγνοούνταν.
Κατεστραμμένα σπίτια και φλεγόμενα οχήματα μετά από επιδρομή εποίκων κοντά στη Ραμάλα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνεχίζονται και εντείνονται οι επιθέσεις ισραηλινών δυνάμεων αλλά και εποίκων στη Δυτική Όχθη, καθώς ένα νέο πογκρόμ έχει ξεσπάσει με αφορμή την εξαφάνιση, ενός ισραηλινού εφήβου, το πτώμα του οποίου εντοπίστηκε σήμερα το μεσημέρι.

Ο ισραηλινός στρατός ανάρτησε στο Telegram ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία αποφασίστηκε η ενίσχυση πολλών περιοχών με πρόσθετες δυνάμεις του στρατιού και της συνοριακής αστυνομίας.

Ο 14χρονος εξαφανίστηκε το πρωί της Παρασκευής ενώ έβοσκε τα πρόβατά του κοντά στο παλαιστινιακό χωριό αλ-Μουγαγίρ, στην περιοχή της Ραμάλα, σχεδόν 500 μέτρα από αγροκτήματα που ανήκουν σε Ισραηλινούς εποίκους.

Ο στρατός εξαπέλυσε αμέσως ανθρωποκυνηγητό και εκατοντάδες πολίτες, εκ των οποίων πολλοί έποικοι, σκόρπισαν στους λόφους και τους γύρω αγρούς προσπαθώντας να τον βρουν.

«Ο Μπέντζαμιν Αχιμέιρ δολοφονήθηκε σε τρομοκρατική επίθεση», ανέφεραν οι ισραηλινές αρχές και ο ισραηλινός πρόεδρος Μπέντζαμιν Νετανιάχου έκανε λόγο για «αποτρόπαιο έγκλημα», πυροδοτώντας νέον κύκλο βίας από εποίκους σε βάρος των Παλαιστινίων.

Αργά το μεσημέρι οι επιθέσεις των Ισραηλινών εποίκων εξαπλώθηκαν στην πόλη Κούσρα, νότια της Ναμπλούς.

Βίντεο που αναρτήθηκαν στο Telegram και επαληθεύτηκαν από το Al Jazeera δείχνουν κατοίκους της περιοχής να προσπαθούν να σβήσουν φωτιές μετά από επίθεση εποίκων.

Στις επιθέσεις έχει σκοτωθεί, το τελευταίο 24ωρο, τουλάχιστον δύο νεαροί Παλαιστίνιοι κοντά στην πόλη Τουμπάς και έχουν τραυματιστεί δεκάδες τριάντα, πολλοί από σφαίρες, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα