ΑΘΗΝΑ
06:15
|
02.05.2024
Το πλοίο ανήκει στην ναυτιλιακή εταιρεία Zodiac Maritime του Ισραηλινού μεγιστάνα Εγιάλ Οφέρ.
Υπό πορτογαλική σημαία και ισραηλινών συμφερόντων το πλοίο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην κατάσχεση ενός φορτηγού πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, ισραηλινών συμφερόντων, προχώρησε σήμερα το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής επανάστασης (IRGC) αναφέρει το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο του Ιράν, IRNA.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το υπό πορτογαλική σημαία πλοίο, MSC Aries που ανήκει στην ναυτιλιακή εταιρεία Zodiac Maritime, με έδρα στο Λονδίνο και ιδιοκτήτη τον Ισραηλινό μεγιστάνα Εγιάλ Οφέρ, κατελήφθη από ένοπλους κοντά στα στενά του Ορμούζ.

Νωρίτερα, η ιστοσελίδα UK Maritime Trade Operations ανέφερε ότι το πλοίο κατασχέθηκε 50 ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Φουτζάυρα, μιας πόλης των Εμιράτων κοντά στα στενά του Ορμούζ, που αποτελεί την είσοδο στον Κόλπο.

«Με λύπη επιβεβαιώνουμε ότι το MSC Aries, ιδιοκτησίας της Gortal Shipping Inc, η οποία είναι θυγατρική της Zodiac Maritime, και ναυλώθηκε από την MSC, κατελήφθη από τις ιρανικές αρχές που επιβιβάστηκαν με ελικόπτερο» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Mediterranean Shipping Company (MSC), που έχει την έδρα της στη Γενεύη, αναφέροντας ότι στο πλοίο βρίσκεται 25μελές πλήρωμα.

Το πλοίο φέρεται να αναχώρησε από λιμάνι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων με προορισμό την Ινδία, ενώ το περιστατικό γεννά νέες ανησυχίες, εν μέσω των αυξανόμενων εντάσεων σε ολόκληρη την περιοχή μετά τη θανατηφόρα ισραηλινή επίθεση στο προξενείο του Ιράν στη Συρία κατά την οποία σκοτώθηκαν επτά μέλη των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC), ανάμεσά τους και δύο στρατηγοί.

Ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών ζητά κυρώσεις στο Ιράν

Σε μια πρώτη αντίδραση από το Ισραήλ , ο υπουργός Εξωτερικών Ισραέλ Κατς κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να επιβάλει κυρώσεις στο Ιράν και να χαρακτηρίσει το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης «τρομοκρατική οργάνωση» .

«Το καθεστώς Χαμενεΐ είναι ένα εγκληματικό καθεστώς που υποστηρίζει τα εγκλήματα της Χαμάς και τώρα προχώρησε σε μια πειρατική επιχείρηση κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου», είπε ο Κατς.

«Καλώ την Ευρωπαϊκή Ένωση και τον ελεύθερο κόσμο να κηρύξει αμέσως το Σώμα των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν τρομοκρατική οργάνωση και να επιβάλει κυρώσεις στο Ιράν τώρα», πρόσθεσε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Συνάντηση Μπλίνκεν με το βασιλιά της Ιορδανίας για τη Γάζα

Φιλιππίνες και Κίνα σε νέα αντιπαράθεση για αμφισβητούμενο ύφαλο

Στο Δικαστήριο της Χάγης προσέφυγε ο Ισημερινός κατά του Μεξικού

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα