ΑΘΗΝΑ
16:31
|
02.05.2024
Στην πολύπαθη Γάζα, βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επίθεση στον προσφυγικό καταυλισμό Νουσεϊράτ.
Μπαράζ επιθέσεων της Χεζμπολάχ σε ισραηλινές θέσεις
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε υψηλά επίπεδα παραμένει η ένταση στη Μέση Ανατολή, με το Ισραήλ να βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού για μια αναμενόμενη απάντηση του Ιράν, στην επίθεση στο ιρανικό προξενείο της Δαμασκού την 1η Απρίλη με αποτέλεσμα το θάνατο 13 ατόμων.

Ο αμερικανικός στρατός φέρεται να μεταφέρει περισσότερες δυνάμεις στη Μέση Ανατολή, καθώς αναμένει τα ιρανικά αντίποινα με Αμερικανό αξιωματούχο να αναφέρει στο Al Jazeera ότι η κίνηση στοχεύει κυρίως στην καλύτερη προστασία των αμερικανικών στρατευμάτων στην περιοχή, αλλά και στην ενίσχυση της περιφερειακής αποτροπής.

Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης επιβεβαίωσαν την κίνηση, αλλά το Πεντάγωνο δεν έχει πει επίσημα ποια περιουσιακά στοιχεία μεταφέρει στην περιοχή.

Μέσα στο κλίμα ανησυχίας, η αεροπορική εταιρία της Αυστραλίας Qantas Airways ανακοίνωσε σήμερα ότι τροποποιεί προσωρινά τις πτήσεις της, μεταξύ του Περθ και του Λονδίνου, εξαιτίας της κατάστασης σε τμήματα της Μέσης Ανατολής, ενώ νωρίτερα οι ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες Lufthansa και Austrian Airlines ακύρωσαν τα δρομολόγια προς την Τεχεράνη.

Η Ολλανδία, από την πλευρά της, ανακοίνωσε ότι αύριο Κυριακή θα παραμείνει κλειστή η πρεσβεία της στην Τεχεράνη για προληπτικούς λόγους και το αν θα επαναλειτουργήσει την Δευτέρα, θα εξεταστεί. Επίσης, ανακοινώθηκε ότι η ολλανδική αεροπορική εταιρεία KLM δεν θα πετά πλέον πάνω από το Ισραήλ και το Ιράν, για προληπτικούς λόγους.

Μετά το χθεσινοβραδινό μπαράζ επιθέσεων -ένα από τα μεγαλύτερα έως τώρα- που εξαπέλυσε από το έδαφος του νότιου Λιβάνου η Χεζμπολάχ, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι έπληξε θέσεις της οργάνωσης στον Λίβανο ενώ στην πολύπαθη Γάζα, βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επίθεση στον προσφυγικό καταυλισμό Νουσεϊράτ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο ισραηλινός στρατός βομβάρδισε ένα σχολείο που λειτουργεί υπό τη διεύθυνση του ΟΗΕ στο βόρειο τμήμα του καταυλισμού, στο οποίο έχουν βρει καταφύγιο εκατοντάδες εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι.

Τα πληρώματα πολιτικής άμυνας αντιμετωπίζουν προβλήματα όσον αφορά την πρόσβαση και την προσέγγιση του σχολείου, ώστε να βοηθήσουν τα θύματα, λόγω των έντονων βομβαρδισμών.

Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση του παλαιστινιακού υπουργείου Υγείας, τουλάχιστον 33.686 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 76.309 τραυματίστηκαν στις ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα, ενώ 52 είναι οι νεκροί και 95 οι τραυματίες μέσα στις τελευταίες 24 ώρες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νίσυρος: Προφυλακιστέος ο αρχαιοφύλακας που παρενοχλούσε ανήλικα

Αεροπορικώς το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα σε επτά προορισμούς της Ελλάδας

Αλβανία: Ζευγάρι ηλικιωμένων Ελλήνων βρέθηκε δολοφονημένο στο σπίτι του

Χάγη: Απέρριψε τα έκτακτα μέτρα για τις γερμανικές εξαγωγές όπλων στο Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα