ΑΘΗΝΑ
16:51
|
02.05.2024
Την ανάγκη αυτοσυγκράτησης, από όλες τις πλευρές, επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ.
Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αυτοσυγκράτηση από όλες τις πλευρές ζήτησε σήμερα το βράδυ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ, λίγο πριν τις 8 το βράδυ, για το θέμα της κρίσης στη Μέση Ανατολή.

Με ανάρτησή του στο X, ο πρωθυπουργός καταδίκασε έντονα τις επιθέσεις που εξαπέλυσε την περασμένη νύχτα το Ιράν σε αντίποινα της ισραηλινής επίθεσης στην ιρανική διπλωματική αποστολή στη Δαμασκό, τονίζοντας ότι «στεκόμαστε στο πλευρό του Ισραήλ».

Νωρίτερα, κατά τη  διάρκεια της συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ, πληροφορίες αναφέρουν πως υπήρξε εκτίμηση πως, για την ώρα δεν αναμένεται νέα ένταση, ωστόσο η Αθήνα βρίσκεται σε κατάσταση ετοιμότητας καθώς ουδείς μπορεί να προβλέψει πως θα κινηθεί το Ισραήλ με το οποίο η Αθήνα είναι σε ανοικτή γραμμή, όπως και με τις ΗΠΑ.

«Η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση εναντίον του Ισραήλ και τις απειλές για την περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια», τονίζεται σε ανακοίνωση του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργό και κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη.

«Η Ελλάδα, πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή, υπογραμμίζει την ανάγκη αυτοσυγκράτησης από όλες τις πλευρές προκειμένου να αποφευχθεί μια ευρύτερη περιφερειακή σύγκρουση», καταλήγει ο κ. Μαρινάκης.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το δράμα στη Γάζα στο επίκεντρο της συνάντησης Μελόνι – Αμπντάλα Β’

UNRWA: Άλλοι μπορούν να καλύψουν την απώλεια χρηματοδότησης από τις ΗΠΑ

Πεσκόφ: Καμιά ειρήνη με τους όρους του Ζελένσκι

Κυρώσεις από Ιράν προς ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα