ΑΘΗΝΑ
01:29
|
06.05.2024
Από τα έξι θύματα του ατυχήματος, τα πτώματα μόνο των τριών έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ποινική έρευνα για το φορτηγό πλοίο Dali που προκάλεσε τη θανατηφόρα κατάρρευση της γέφυρας Francis Scott Key στη Βαλτιμόρη, ξεκινά το FBI, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωσή του, την Δευτέρα.

«Πράκτορες του FBI έχουν επιβιβαστεί στο φορτηγό πλοίο Dali για να διεξάγουν δικαστικά δανειοδοτημένη δραστηριότητα επιβολής του νόμου», ανέφεραν αξιωματούχοι στην ανακοίνωση. Σύμφωνα με τους ίδιους, το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών διερευνά εάν κάποιο από τα μέλη του πληρώματος γνώριζε τα «σοβαρά προβλήματα» που υπήρχαν με τα συστήματα του πλοίου, πριν αυτό φύγει από το λιμάνι.

«Δεν υπάρχουν άλλες διαθέσιμες δημόσιες πληροφορίες και το FBI δεν θα προχωρήσει σε περαιτέρω σχόλια», κατέληξε η ανακοίνωση. Πριν από την ποινική έρευνα του FBI, το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών των ΗΠΑ ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα στο Κογκρέσο ότι μίλησε με τα μέλη του πληρώματος του Dali, στο πλαίσιο της έρευνάς του.

Υπενθυμίζεται πως η θανατηφόρα κατάρρευση σημειώθηκε γύρω στη 1:30 τα ξημερώματα της 26ης Μαρτίου, όταν το φορτηγό πλοίο με προορισμό τη Σρι Λάνκα χτύπησε σε έναν από τους πυλώνες της γέφυρας.

Τότε, μέρος της γέφυρας κατέρρευσε εν μέρει και έξι εργάτες οικοδομής που επισκεύαζαν λακκούβες στη γέφυρα έχασαν τη ζωή τους, πέφτοντας στον ποταμό. Από τα έξι θύματα, τα πτώματα μόνο των τριών έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κασσελάκης: Όταν είναι να «σπάσουμε» αυγά θέλω όλοι να είστε μαζί μου

Πέθανε ο Αντώνης Τουρκογιώργης στα 73 του χρόνια

Ιουλιανό και Γρηγοριανό ημερολόγιο: Μια ιστορία, δύο φορές… Πάσχα

Οι ψηφοφόροι του Παναμά θα εκλέξουν νέο πρόεδρο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα