ΑΘΗΝΑ
13:14
|
30.04.2024
Η Tesla ανέφερε ότι οι παγκόσμιες παραδόσεις οχημάτων της το πρώτο τρίμηνο μειώθηκαν για πρώτη φορά, εδώ και σχεδόν τέσσερα χρόνια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την απόλυση περισσότερων από το 10% των εργαζομένων της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Tesla ζήτησε ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της εταιρίας, Ίλον Μασκ, σε εσωτερικό υπόμνημά του προς την εταιρία, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει τη μείωση των πωλήσεων των ηλεκτρικών της αυτοκινήτων.

«Καθώς ετοιμάζουμε την εταιρεία για την επόμενη φάση ανάπτυξής μας, είναι εξαιρετικά σημαντικό να δούμε κάθε πλευρά της εταιρείας για μειώσεις κόστους και αύξηση της παραγωγικότητας», αναφέρει ο Μασκ στο εσωτερικό υπόμνημα, το οποίο είδε το Reuters.

«Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, κάναμε μια διεξοδική αναθεώρηση του οργανισμού και λάβαμε τη δύσκολη απόφαση να μειώσουμε τον αριθμό των εργαζομένων μας κατά περισσότερο από 10% παγκοσμίως», ανέφερε.

Η Tesla ανέφερε αυτόν τον μήνα ότι οι παγκόσμιες παραδόσεις οχημάτων της το πρώτο τρίμηνο μειώθηκαν για πρώτη φορά εδώ και σχεδόν τέσσερα χρόνια, καθώς οι μειώσεις τιμών απέτυχαν να τονώσουν τη ζήτηση.

Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο απασχολούσε 140.473 υπαλλήλους παγκοσμίως μέχρι τον Δεκέμβριο του 2023, σύμφωνα με την τελευταία ετήσια έκθεσή της. Το σημείωμα δεν ανέφερε πόσες θέσεις εργασίας θα επηρεαστούν.

Η Tesla δεν έχει απαντήσει προς το παρόν στο αίτημα του Reuters για σχόλιο.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέες συλλήψεις για την Greek Mafia

Σερβιτόροι εναντίον μαγείρων

Εισβολή της αστυνομίας στο πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια-Χημικά και βία κατά διαδηλωτών

Θεσσαλονίκη: 12χρονος απείλησε με μαχαίρι συμμαθητή του 

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα