ΑΘΗΝΑ
12:08
|
30.04.2024
Πλήθος επιτέθηκε σε αστυνομικούς απαιτώντας να τους παραδώσουν τον δράστη. Την επίθεση καταδίκασε και η Μουσουλμανική Κοινότητα Αυστραλίας.
Η επίθεση κατά του Επισκόπου της Ασσυριακής Εκκλησίας στο Σίδνεϊ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έναν 15χρονο ισλαμιστή συνέλαβε σήμερα η αστυνομία στον τόπο νέας επίθεσης με μαχαίρι στον χριστιανικό ναό του Ουάκελι στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας για το μαχαίρωμα τεσσάρων ανθρώπων μεταξύ των οποίων και ο δημοφιλής επίσκοπος Μαρ Μαρί Εμανουέλ της ασσυριακής εκκλησίας Christ The Good Shepherd Church εκφωνούσε ένα κήρυγμα κατά τη διάρκεια μιας λειτουργίας.

Τρομοκρατημένοι πιστοί ούρλιαζαν την ώρα που ο άγνωστος άνδρας μαχαίρωνε τον ιερέα αρκετές φορές στο κεφάλι και το στήθος, όπως δείχνουν τα βίντεο.

Ο επίσκοπος αντιμέτωπος με τον δράστη λίγα δευτερόλεπτα πριν την επίθεση

Σύμφωνα με την αστυνομία η ζωή τους δεν κινδυνεύει.

Οι αρχές δεν προκρίνουν προς το παρόν κανένα κίνητρο για την επίθεση ενώ ο νεαρός είχε την ισχυρή περιφρούρηση των αστυνομικών καθώς οργισμένο πλήθος πολλών εκατοντάδων ατόμων συγκεντρώθηκε έξω από τον ναό απαιτώντας από τις αρχές να τον φέρουν έξω.

Δύο αυτόπτες μάρτυρες είπαν στο Ρόιτερς ότι το πλήθος πέταξε πέτρες εναντίον των αστυνομικών. Περισσότεροι από 100 αστυνομικοί κλήθηκαν τελικά να αντιμετωπίσουν τις ταραχές και δύο μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με τραύματα, σύμφωνα με την αστυνομία. Το Reuters είδε την αστυνομία να κάνει χρήση σπρέι πιπεριού εναντίον δύο ανδρών.

Ο δράστης μεταφέρθηκε σε άγνωστη τοποθεσία.

Η σημερινή ήταν η δεύτερη επίθεση με μαχαίρι σε μόλις τρεις ημέρες στο Σίδνεϊ αφότου την Κυριακή άλλοι έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μια επίθεση σε ένα εμπορικό κέντρο στην περιοχή Μπόντι.

«Ζητάμε να προσευχηθείτε αυτήν τη στιγμή. Είναι η ευχή του επισκόπου και του πατέρα που προσεύχονται επίσης για τον δράστη», αναφέρθηκε στην ανάρτηση της εκκλησίας.

Ποιος ήταν ο Επίσκοπος Μαρ Μαρί Εμάνουελ

Ο Εμάνουελ χειροτονήθηκε ιερέας το 2009 και κατόπιν επίσκοπος το 2011, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ναού.

O Επίσκοπος Εμάνουελ

Αναδείχθηκε σε δημοφιλή προσωπικότητα των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, με τα βίντεο από τα κηρύγματά του να συγκεντρώνουν εκατοντάδες χιλιάδες θεάσεις σε πλατφόρμες όπως το YouTube και το TikTok.

Ο Εμάνουελ ήταν γνωστός για τις σκληροπυρηνικές απόψεις του κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καθώς περιέγραφε τις καραντίνες που επιβλήθηκαν για την COVID ως «μαζική σφαγή».

Οι έντονες αντιδράσεις της χριστιανικής κοινότητας του Σίδνεϋ προκάλεσαν την αντίδραση της Αυστραλιανής Μουσουλμανικής Κοινότητας που έσπευσε να καταδικάσει ομόφωνα την επίθεση στον ασσυριακό χριστιανικό ναό.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεσσαλονίκη: 12χρονος απείλησε με μαχαίρι συμμαθητή του 

Χανιά: Εργατικό ατύχημα στην αποκομιδή απορριμμάτων

Λονδίνο: Συνελήφθη ο δράστης της επίθεσης με σπαθί

ΕΦΕΤ: Ανάκληση συσκευασμένης σταφίδας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα