ΑΘΗΝΑ
15:12
|
30.04.2024
Η απόφαση έρχεται μετά από ιατροδικαστικό πόρισμα, το οποίο έδειξε κακώσεις «που δύνανται να έχουν προκληθεί διά θλώντος οργάνου».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ανωμοτί εξηγήσεις για την κατηγορία της «ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση από κοινού» κάλεσε ο αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών τους τέσσερις αστυνομικούς που βρίσκονταν στον έλεγχο του αυτοκινήτου του Κώστα Μανιουδάκη, κατά τον οποίο, σύμφωνα με καταγγελία του γιου του, οι αστυνομικοί ξυλοκόπησαν άγρια τον 58χρονο, με αποτέλεσμα να μην αντέξει και να πάθει ανακοπή.

Η απόφαση του αντιεισαγγελέα έρχεται μετά από ιατροδικαστικό πόρισμα, σύμφωνα με το οποίο το θύμα έφερε κακώσεις «που δύνανται να έχουν προκληθεί διά θλώντος οργάνου».

Για τις τελευταίες εξελίξεις, ο γιος του θύματος, Αναστάσης Μανιουδάκης, προχώρησε σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στην οποία ενημερώνει ότι:

«Μετά από 7 μήνες διαρκούς αγώνα του κινήματος και του αλληλέγγυου κόσμου καταφέραμε να πάρουμε την δικογραφία και τα ονόματα των δολοφόνων του πατέρα μου, Κώστα Μανιουδάκη.

Αρχικά, καταγγέλλω την στάση του εισαγγελέα Κωνσταντίνου Αποστολάκη, που προσπάθησε να συμβάλει στην αρχειοθέτηση της υπόθεσης, από την πρώτη στιγμή – λειτουργώντας σαν εργαλείο του κρατικού μηχανισμού – που θέλει να συγκαλύπτει γεγονότα σαν και αυτά της υπόθεσης του πατέρα μου, καθώς στις 08/09 απέρριψε το αίτημα μας για παράδοση των αρχείων από τις κάμερες που υπάρχουν στο σημείο και μία εβδομάδα μετά (15/09), οι κάτοχοι καλέστηκαν να καταθέσουν, με αποτέλεσμα να έχουν διαγραφεί τα αποδεικτικά στοιχεία για πάντα (από το ένα από τα δυο μαγαζιά που κατέθεσαν το οπτικοακουστικό υλικό που βρισκόταν πιο κοντά στο σημείο).

Επίσης, στη συγκεκριμένη έρευνα συμμετείχαν 2 εκ των 4 δολοφόνων. Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε. Έτσι, μετά από το ιατροδικαστικό πόρισμα που επιβεβαιώνει τα βασανιστήρια που υπέστη ο πατέρας μου, ο αντεισαγγελέας πρωτοδικών καλεί τους δολοφόνους να δώσουν ανωμοτί εξηγήσεις για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση από κοινού.

Βρισκόμαστε στην εποχή όπου δεν έχει τίποτα αξία εκτός από τις τσέπες των καταπιεστών, πόλεμοι δίχως τελειωμό, ακρίβεια, στεγαστικό, εργατικά ατυχήματα, κρατικές δολοφονίες, αστυνομική βία, τα δάση και τα βουνά του τόπου καίγονται και σκάβονται ανελλιπώς. αλλά επειδή το δίκιο το έχουν οι εξεγερμένοι, εμείς φωνάζουμε ότι δεν θα συνηθίσουμε τον θάνατο!

Όλος ο κόσμος έχει μάθει τι έχει γίνει αλλά θα αποδείξουμε ότι και το κράτος πρέπει να τιμωρείται! Για αυτό απαιτούμε και αγωνιζόμαστε για άμεση δικαίωση όλων των περιστατικών αστυνομικής και κρατικής βίας το συντομότερο! Είμαστε πολλές και πολλοί, είμαστε η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας!».

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καλέσματα από Εργατικό Κέντρο Αθήνας, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την απεργία της Πρωτομαγιάς

Νέες συλλήψεις για την Greek Mafia

Σερβιτόροι εναντίον μαγείρων

Εισβολή της αστυνομίας στο πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια-Χημικά και βία κατά διαδηλωτών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα