ΑΘΗΝΑ
20:53
|
30.04.2024
Νωρίτερα, πρώην επικεφαλής της Mossad εκτίμησε πως μια πιθανή επίθεση του Ισραήλ θα μπορούσε να στοχεύσει πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Ισραήλ «θα λάβει τις δικές του αποφάσεις», δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, στον Βρετανό υπουργό Εξωτερικών, Ντέιβιντ Κάμερον, αναφορικά με τον τρόπο που θα απαντήσει στην ιρανική επίθεση της Κυριακής.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός τόνισε ότι η κυβέρνησή του θα «κάνει ότι είναι απαραίτητο για να αμυνθεί» κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, που σύμφωνα με την βρετανική κυβέρνηση, είχαν στόχο την αποτροπή μιας περαιτέρω κλιμάκωσης.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Ιερουσαλήμ μετά τη συνάντηση με τον Νετανιάχου, ο Κάμερον είπε ότι ήταν εκεί για να «επιδείξει την αλληλεγγύη» του Ηνωμένου Βασιλείου προς το Ισραήλ, μετά την «τρομερή» επίθεση του Ιράν. Ο Βρετανός ΥΠΕΞ τόνισε πως οποιαδήποτε απάντηση από μεριάς Ισραήλ, θα πρέπει να είναι «έξυπνη» και περιορισμένη.

«Ελπίζουμε ότι οτιδήποτε κάνει το Ισραήλ είναι όσο το δυνατόν πιο περιορισμένο και όσο το δυνατόν πιο στοχευμένο και έξυπνο. Δεν είναι προς το συμφέρον κανενός να δούμε κλιμάκωση και αυτό είπαμε πολύ ξεκάθαρα σε όλους τους ανθρώπους με τους οποίους μίλησα εδώ στο Ισραήλ».

Από μεριάς του, ο Νετανιάχου δήλωσε μετά τη συνάντηση: ««Οι σύμμαχοί μας έχουν κάθε είδους προτάσεις και συμβουλές. Το εκτιμώ,όμως θέλω να το ξεκαθαρίσω – θα πάρουμε τις δικές μας αποφάσεις και το κράτος του Ισραήλ θα κάνει ότι είναι απαραίτητο για να αμυνθεί».

Πριν την συνάντηση με τον Νετανιάχου, ο Κάμερον συνομίλησε με τον Ισραηλινό πρόεδρο, Ισαάκ Χέρτζογκ, και τον Ισραηλινό ομόλογό του, Ισραέλ Κατς, ενώ σχεδιάζει επίσης να επισκεφθεί τα Κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη για να συναντήσει τον Μοχαμάντ Μουσταφά, τον νέο πρωθυπουργό της Παλαιστινιακής Αρχής.

Εν τω μεταξύ, ο πρώην διευθυντής πληροφοριών ασφαλείας της ισραηλινής μυστικής υπηρεσίας Mossad, Ζοχάρ Πάλτι, μιλώντας στο Sky News εκτίμησε πως στο τραπέζι των επιλογών επίθεσης του Ισραήλ βρίσκεται «χωρίς αμφιβολία» και ένα πλήγμα κατά πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Ο Τραμπ μαλώνει τον Νετανιάχου ξανά για τις επιθέσεις της Χαμάς και τον πόλεμο στη Γάζα

Φάμελλος: Ο Μητσοτάκης να αποβάλλει από την κυβέρνηση τον Βαρτζόπουλο

Ο Πέδρο Σάντσεθ πάλι ξαναγεννιέται από τις στάχτες του;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα