ΑΘΗΝΑ
16:19
|
01.05.2024
Η Nord Stream AG εκτίμησε ότι το κόστος της ζημιάς που προκλήθηκε από την επίθεση κυμαίνεται μεταξύ 1,2 δισεκατομμυρίων και 1,35 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Βρετανικές ασφαλιστικές εταιρείες υποστηρίζουν ότι δεν έχουν καμία υποχρέωση να τηρήσουν την κάλυψη των αγωγών φυσικού αερίου Nord Stream, οι οποίοι καταστράφηκαν από έκρηξη τον Σεπτέμβριο του 2022, διότι η δολιοφθορά πιθανότατα διαπράχθηκε από κάποια κυβέρνηση.

Η νομική ομάδα που εκπροσωπεί τις ασφαλιστικές εταιρείες Lloyd’s και Arch αναφέρει ότι οι πελάτες τους δεν έχουν καμία υποχρέωση να αποζημιώσουν για τις ζημιές στους αγωγούς, δεδομένου ότι οι εκρήξεις ήταν «πιθανότερο να προκλήθηκαν από μια κυβέρνηση». Βέβαια, για να πετύχει αυτή η γραμμή υπεράσπισης, οι εταιρείες πιθανώς να υποχρεωθούν να αποδείξουν στο δικαστήριο ποιος βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις.

Ο ισχυρισμός των ασφαλιστικών εταιρειών ευθυγραμμίζεται με τις αναφορές της Washington Post και άλλων μέσων ενημέρωσης, τα οποία υποστηρίζουν ότι μια ιδιωτική ομάδα από την Ουκρανία, βάσει εντολών που έλαβε από ανώτερους αξιωματούχους, ευθύνεται για την άνευ προηγουμένου επίθεση σε ενεργειακή υποδομή.

Το νομικό υπόμνημα που κατατέθηκε εκ μέρους των βρετανικών ασφαλιστικών εταιριών Lloyd’s Insurance Company και Arch Insurance αναφέρει ότι οι «κατηγορούμενοι θα βασιστούν, μεταξύ άλλων, στο γεγονός ότι οι ζημιές από την έκρηξη θα μπορούσαν μόνο να έχουν (ή, τουλάχιστον, ήταν πιο πιθανό να είχαν) προκληθεί από κυβέρνηση ή κατόπιν εντολής αυτής».

Το υπόμνημα κατατέθηκε ένα μήνα μετά την υποβολή μήνυσης από τη Nord Stream AG, με έδρα τη Σουηδία, εναντίον των ασφαλιστικών εταιρειών για την αρνητική τους απόφαση να αποζημιώσουν την εταιρεία. Η Nord Stream εκτίμησε ότι το κόστος της ζημιάς που προκλήθηκε από την επίθεση κυμαίνεται μεταξύ 1,2 δισεκατομμυρίων και 1,35 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Ο Τραμπ μαλώνει τον Νετανιάχου ξανά για τις επιθέσεις της Χαμάς και τον πόλεμο στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα