ΑΘΗΝΑ
19:41
|
02.05.2024
Σύμφωνα με την WSJ, το νέο πακέτο θα περιλαμβάνει πυρομαχικά αρμάτων μάχης, στρατιωτικά οχήματα και όλμους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, εξετάζει μια νέα αποστολή όπλων στο Ισραήλ, αξίας ανώτερης του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal (WSJ). Το νέο πακέτο θα περιλαμβάνει πυρομαχικά αρμάτων μάχης, στρατιωτικά οχήματα και όλμους, δήλωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι στην εφημερίδα.

Το δημοσίευμα υπογραμμίζει ότι οι επιπρόσθετες αποστολές όπλων – πέραν του πακέτου στρατιωτικής βοήθειας που βρίσκεται επί του παρόντος ενώπιον του Κογκρέσου – θα είναι από τις μεγαλύτερες προς το Ισραήλ από την έναρξη της χερσαίας επιχείρησης του ισραηλινού στρατού (IDF) στη Γάζα.

Η συμφωνία θα πραγματοποιηθεί σε μια περίοδο όπου αυξάνονται οι διαμαρτυρίες, αναφορικά με τη χρήση αμερικανικών όπλων στον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας, σημειώνει το WSJ.

Η πρόταση φέρεται να παρέχει στο Ισραήλ εξοπλισμό αξίας 700 εκατομμυρίων δολαρίων για τανκ, 500 εκατομμυρίων δολαρίων σε τακτικά οχήματα και περίπου 100 εκατομμυρίων δολαρίων σε πυρομαχικά πυροβολικού.

«Ο νέος οπλισμός μπορεί να βοηθήσει στην ανανέωση των εξαντλημένων αποθεμάτων του Ισραήλ μετά από μήνες συγκρούσεων στη Γάζα», αναφέρει η WSJ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ορισμένοι Αμερικανοί νομοθέτες μπορεί να αντιταχθούν στις επιπλέον αποστολές όπλων στο Ισραήλ, ιδιαίτερα λόγω του ανησυχητικού αριθμού των νεκρών αμάχων στη Γάζα. Παράλληλα, αυξάνεται η πίεση από τους Δημοκρατικούς στο Κογκρέσο, οι οποίοι ζητούν την μείωση της προσφοράς όπλων στο Ισραήλ, στοχεύοντας στη μεγαλύτερη προστασία των αμάχων, σημειώνει η εφημερίδα.

Σύμφωνα με την WSJ, «το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και το Πεντάγωνο αρνήθηκαν να σχολιάσουν. Ο Λευκός Οίκος δεν απάντησε σε αίτημα για σχόλιο. Το Υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ αρνήθηκε επίσης να σχολιάσει».

Κατά τη διάρκεια της συνεχιζόμενης σύγκρουσης στη Λωρίδα της Γάζας, οι ΗΠΑ έχουν ήδη παράσχει στο Ισραήλ μια τεράστια ποσότητα όπλων, αντλώντας από προηγουμένως εγκεκριμένες μεταφορές όπλων, αξίας 23 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το WSJ επικαλέστηκε τον Μπρίαν Φινουκάν, πρώην δικηγόρο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και νυν ανώτερο σύμβουλο στη Διεθνή Ομάδα Κρίσεων, να λέει ότι η αποστολή οπλισμού αποτελεί απόδειξη της «άνευ όρων στρατιωτικής υποστήριξης» των ΗΠΑ προς το Ισραήλ.

Διαβάστε επίσης:

 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Bloomberg: Η Τουρκία διακόπτει όλες τις εμπορικές συναλλαγές με το Ισραήλ

Ιρανικές αντιδράσεις για ρεπορτάζ του BBC με αφορμή τον φόνο έφηβης διαδηλώτριας

Μιχαλολιάκος: Έφεση κατά της αποφυλάκισης ασκεί ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας

Μαινόμενος Ερντογάν για την δυτική υποκρισία στο θέμα της Παλαιστίνης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα