ΑΘΗΝΑ
07:31
|
04.05.2024
Τουλάχιστον 485 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και άλλοι 4.900 τραυματίστηκαν σε επιθέσεις δυνάμεων του ισραηλινού στρατού και παράνομων εποίκων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.
Οι συγγενείς ενός νεκρού θρηνούν καθώς Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια ισραηλινής επιδρομής στον καταυλισμό Nur Shams μεταφέρονται στο νεκροτομείο του νοσοκομείου Tulkarm στο Tulkarm, στη Δυτική Όχθη, στις 20 Απριλίου 2024
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον 485 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και άλλοι 4.900 τραυματίστηκαν σε επιθέσεις δυνάμεων του ισραηλινού στρατού και παράνομων εποίκων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη από τον περασμένο Οκτώβριο, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας την Κυριακή, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, περισσότεροι από 340 αναφέρθηκαν σε εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης και εργαζόμενους στα κατεχόμενα την ίδια περίοδο.

Το υπουργείο κατηγόρησε το Ισραήλ ότι «εσκεμμένα παρεμπόδιζε» τις υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης για τους Παλαιστίνιους στη Δυτική Όχθη.

«Αυτή η πολιτική συνιστά κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου και επιδεινώνει τα δεινά των αμάχων», πρόσθεσε.

Το υπουργείο είπε ότι οι ισραηλινοί περιορισμοί στη μετακίνηση στη Δυτική Όχθη «έχουν επιδεινώσει την ανθρωπιστική κρίση και έχουν περιορίσει την πρόσβαση του πληθυσμού στη βασική υγειονομική περίθαλψη».

Παράλληλα με τη βάναυση επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου 2023 μετά την επίθεση της Χαμάς, ο ισραηλινός στρατός έχει κλιμακώσει τις επιδρομές και τις συλλήψεις στη Δυτική Όχθη, συμπεριλαμβανομένης της κατεχόμενης Ανατολικής Ιερουσαλήμ.

Η καταστροφική επίθεση στη Γάζα είχε ως αποτέλεσμα σχεδόν 34.100 θανάτους, στην πλειονότητά τους παιδιά και γυναίκες, μαζί με τεράστιες καταστροφές και λιμό που σκότωσαν παιδιά και ηλικιωμένους, σύμφωνα με παλαιστινιακά και διεθνή δεδομένα.

Το Ισραήλ συνεχίζει τον πόλεμό του παρά το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που ζητά άμεση κατάπαυση του πυρός. Το Τελ Αβίβ αντιμετωπίζει επίσης κατηγορίες για «γενοκτονία» ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Λευκάδα: Στο νοσοκομείο 35χρονος από τσίμπημα αράχνης «μαύρη χήρα»

Επιτάφιος Θρήνος: Η Ακολουθία και η περιφορά [live]

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα