ΑΘΗΝΑ
07:02
|
04.05.2024
Ο Φαμπρίσιο Σουάρεζ, γνωστός ως «Πίκο», δραπέτευσε από τη φυλακή τον περασμένο Ιανουάριο, εν μέσω του κύματος βίας που έχει ξεσπάσει σε ολόκληρο τον Ισημερινό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη σύλληψη του δραπέτη αρχηγού της συμμορίας «Los Lobos» από την εθνική αστυνομία, ανακοίνωσε τη Δευτέρα το γραφείο του γενικού εισαγγελέα του Ισημερινού.

Ο Φαμπρίσιο Σουάρεζ, γνωστός ως «Πίκο», δραπέτευσε από φυλακή στη Ριομπάμπα τον περασμένο Ιανουάριο, εν μέσω του κύματος βίας που έχει ξεσπάσει σε ολόκληρο τον Ισημερινό, συμπεριλαμβανόμενης της εισβολής σε τηλεοπτικό πλατό από ενόπλους, την ώρα ζωντανής μετάδοσης.

Φαμπρίσιο «Πίκο» Σουάρεζ

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο Πίκο -ο οποίος έχει χαρακτηριστεί ως ένας από τους πιο επικινδύνους εγκληματίες στη χώρα– συνελήφθη εκ νέου στο Πουέρτο Κίτο, στην επαρχία Πιτσίντσα, μαζί με άλλους δύο δραπέτες. Ο αρχηγός των Los Lobos κατηγορείται, μεταξύ άλλων, για την ενορχήστρωση επίθεσης κατά του γενικού εισαγγελέα.

Οι Los Lobos (οι λύκοι) υπολογίζεται ότι αποτελούνται από 8.000 μέλη, με τη συμμορία να έχει γίνει μια από τις πιο ισχυρές εγκληματικές οργανώσεις στη χώρα των Άνδεων.

Πολλά από τα μέλη της βρίσκονται στη φυλακή, αλλά η συμμορία κατηγορείται ότι υποκίνησε μερικές από τις πιο αιματηρές ταραχές στις φυλακές του Ισημερινού.

Ο Πρόεδρος του Ισημερινού, Ντάνιελ Νομπόα, κέρδισε σημαντική υποστήριξη από τους ψηφοφόρους το Σαββατοκύριακο, για μια σειρά από μέτρα ασφαλείας, τα οποία υποστηρίζει ότι θα τον βοηθήσουν να καταπολεμήσει την απότομα αυξημένη εγκληματικότητα.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Λευκάδα: Στο νοσοκομείο 35χρονος από τσίμπημα αράχνης «μαύρη χήρα»

Επιτάφιος Θρήνος: Η Ακολουθία και η περιφορά [live]

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα