ΑΘΗΝΑ
22:16
|
03.05.2024
«Η Δύση ισορροπεί στο επικίνδυνο χείλος μιας άμεσης στρατιωτικής αντιπαράθεσης μεταξύ των πυρηνικών δυνάμεων» τόνισε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.
Σεργκέι Λαβρόφ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Οι δυτικές χώρες ισορροπούν στο χείλος μιας άμεσης στρατιωτικής σύγκρουσης μεταξύ των πυρηνικών δυνάμεων», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στους συμμετέχοντες στη Διάσκεψη για τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων της Μόσχας.

«Σήμερα, οι Ηνωμένες Πολιτείες και τα κράτη-πελάτες τους στο ΝΑΤΟ εξακολουθούν να ονειρεύονται να επιφέρουν «στρατηγική ήττα» στη Ρωσία και είναι έτοιμες να συνεχίσουν την πολιτική τους να αποτρέψουν τη χώρα μας «μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό». Ταυτόχρονα, η Δύση ισορροπεί στο επικίνδυνο χείλος μιας άμεσης στρατιωτικής αντιπαράθεσης μεταξύ των πυρηνικών δυνάμεων, η οποία θα μπορούσε να έχει καταστροφικές συνέπειες», επεσήμανε ο Λαβρόφ.

Σύμφωνα με τον κορυφαίο Ρώσο διπλωμάτη, είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό το γεγονός ότι οι τρεις δυτικές πυρηνικές δυνάμεις είναι από τους βασικούς χορηγούς του καθεστώτος του Κιέβου και τους κύριους εμπνευστές διαφόρων εμπρηστικών κινήσεων: «Αυτό θα μπορούσε να δημιουργήσει σοβαρούς στρατηγικούς κινδύνους και να αυξήσει το επίπεδο της πυρηνικής απειλής», σημείωσε ο Λαβρόφ.

«Είμαστε πεπεισμένοι, ότι για να αποφευχθεί περαιτέρω υποβάθμιση της παγκόσμιας κατάστασης, να διατηρηθεί σταθερή σταθερότητα και να δημιουργηθεί ένας ρεαλιστικός αφοπλισμός, όλες οι χώρες θα πρέπει να συνενώσουν τις προσπάθειές τους για την αναβάθμιση του διεθνούς συστήματος ασφάλειας, βασιζόμενοι στις αρχές της πολυμερούς, της ισότητας και του αδιαίρετου. Αυτό είναι το μόνο τρόπος μείωσης των διακρατικών συγκρούσεων και διασφάλισης πραγματικής προόδου στον έλεγχο των εξοπλισμών», τόνισε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καναδάς: Συλλήψεις για τη δολοφονία διακεκριμένου ακτιβιστή Σιχ

Υεμένη: Εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές υπέρ της Γάζας

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Στη φυλακή οι ναζί της Χρυσής Αυγής

Παναμάς: Ομαλοποιείται η εκλογική κούρσα με αποδοχή της υποψηφιότητας Μουλίνο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα