ΑΘΗΝΑ
11:21
|
06.05.2024
Το φιλοινδικό κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κέρδισε μόλις 15 έδρες, έναντι των 65 που κατείχε στο απερχόμενο κοινοβούλιο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη στροφή προς την Κίνα και μακριά από την Ινδία υποστήριξαν οι ψηφοφόροι στις βουλευτικές εκλογές των Μαλδίβων, όπου με συντριπτική πλειοψηφία αναδείχθηκε πρώτο κόμμα το Λαϊκό Εθνικό Κογκρέσο (PNC), του προέδρου Μοχάμεντ Μουίζου.

Συγκεκριμένα, το PNC κέρδισε 70 από τις 93 έδρες, σύμφωνα με την Εκλογική Επιτροπή των Μαλδίβων, αριθμός μακράν μεγαλύτερος από ότι χρειαζόταν για μια υπερ-πλειοψηφία.

Σύμφωνα με την τοπική ειδησεογραφική ιστοσελίδα Mihaaru, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Δημοκρατικό Κόμμα των Μαλδίβων (MDP), με επικεφαλής τον πρώην πρόεδρο και υποστηρικτή της Ιδίας, Ιμπραΐμ Μοχάμετ Σολίχ, κέρδισε μόλις 15 έδρες έναντι των 65 που κατείχε στο απερχόμενο κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η εκλογική διαδικασία θεωρήθηκε ως ένα κρίσιμο τεστ για το σχέδιο του Μουίζου να προχωρήσει με μια στενότερη οικονομική συνεργασία με την Κίνα μετά τη νίκη στις προεδρικές εκλογές, τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Το PNC και οι σύμμαχοί του είχαν μόλις οκτώ έδρες στο απερχόμενο κοινοβούλιο, γεγονός που δυσκόλεψε τον πρόεδρο της χώρας να προχωρήσει με τις πολιτικές του, ύστερα από τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές.

Ο πρόεδρος Μοχάμεντ Μουίζου καταθέτει τη ψήφο του

Πλέον, η κυβέρνησή του θα μπορέσει να στείλει πίσω στην Ινδία μία μονάδα 89 Ινδών στρατιωτών, οι οποίοι χειρίζονται αναγνωριστικά αεροσκάφη που χάρισε το Νέο Δελχί, για να περιπολούν τα θαλάσσια σύνορα των Μαλδίβων.

Η χώρα κατέγραψε ποσοστό συμμετοχής 72,9%, σύμφωνα με την εκλογική επιτροπή, χαμηλότερη από το 82% που καταγράφηκε κατά τις τελευταίες γενικές εκλογές του 2019.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ρωσία: Διεξαγωγή στρατιωτικών γυμνασίων με εξάσκηση στη χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων

Εκλογές στο Τσαντ, οι πρώτες του Σαχέλ μετά το κύμα πραξικοπημάτων

Ο Χοσέ Ραούλ Μουλίνο επόμενος πρόεδρος του Παναμά

64 τετράγωνα σε έναν πολυπολικό κόσμο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα