ΑΘΗΝΑ
04:01
|
04.05.2024
Ορισμένοι από τους «ευφάνταστους» νεαρούς είχαν βάλει και κρύψει μία κατσίκα σε παιδικό καροτσάκι για να τη μεταφέρουν σε χώρο του προαυλίου του τεμένους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Θυσία αιγοπροβάτων στον προαύλιο του τεμένους αλ Άκσα της Ανατολικής Ιερουσαλήμ σκόπευαν να πραγματοποιήσουν σήμερα, κατά την έναρξη του Εβραϊκού Πάσχα, μία ομάδα 13 νεαρών Εβραίων Υπερορθόδοξων ηλικίας από 13 ως 21 ετών αλλά πιάστηκαν από την αστυνομία πριν προλάβουν να βάλουν το σχέδιό τους σε εφαρμογή.

Ορισμένοι από τους «ευφάνταστους» νεαρούς είχαν βάλει και κρύψει μία κατσίκα σε παιδικό καροτσάκι για να τη μεταφέρουν σε χώρο του προαυλίου του τεμένους που ονομάζεται από τους Εβραίους «Όρος του Ναού» επειδή εκεί υπήρχαν τα ερείπια του ναού του Σολομώντα.

Άλλοι είχαν βάλει μικρά ζώα σε πολυχρηστικές τσάντες σούπερ μάρκετ για τον ίδιο σκοπό θέλοντας να τα θυσιάσουν στον Θεό ακολουθώντας τελετουργία που περιγράφεται στην Τορά.

Ωστόσο, τα σχέδιά τους ματαιώθηκαν καθώς αστυνομικοί τους αντελήφθησαν εγκαίρως και τους σταμάτησαν προτού παραβιάσουν το πρωτόκολλο που αφορά το χώρο και στον οποίο, μετά το τέλος του Πολέμου των Έξι Ημερών το 1967, προβλέπει απαγόρευση της προσευχής και των τελετουργιών από Εβραίους στον προαύλιο χώρο του ισλαμικού τεμένους που θεωρείται ένας από τους πιο ιερούς χώρους των Μουσουλμάνων παγκοσμίως.

Τέμενος Αλ Άκσα

Η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές και τους μετέφερε σε τμήμα της Ανατολικής Ιερουσαλήμ για περαιτέρω ανάκριση ενώ τα ζώα οδηγήθηκαν στην Κτηνιατρική Υπηρεσία της πόλης ώστε να τους δοθεί η δέουσα φροντίδα.

Νωρίτερα, σήμερα, το πρωί, πάνω από 170 Εβραίοι φανατικοί έποικοι εισήλθαν στον προαύλιο χώρο του τεμένους αλ Άκσα με την προστασία της αστυνομίας και προσευχήθηκαν κατά παράβαση του καθεστώτος που ισχύει στην περιοχή.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Λευκάδα: Στο νοσοκομείο 35χρονος από τσίμπημα αράχνης «μαύρη χήρα»

Στα Ιεροσόλυμα για το Άγιο Φως ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κώτσηρας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα