ΑΘΗΝΑ
04:40
|
04.05.2024
Από τα 67 άτομα που έχουν συλληφθεί, τα 63 κατηγορούνται για τη συμμετοχή τους σε επεισόδια οπαδικής βίας.
Φωτογραφία αρχείου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Υπό δρακόντεια αστυνομικά μέτρα μεταφέρθηκαν από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής στα δικαστήρια της Ευελπίδων, προκειμένου να απολογηθούν οι συλληφθέντες που σχετίζονται με την υπόθεση δολοφονίας του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη, που έχασε τη ζωή του από φωτοβολίδα έξω από το γήπεδο Μελίνα Μερκούρη, στου Ρέντη, στις 7 Δεκεμβρίου.

Ειδικότερα από τα 67 άτομα που έχουν συλληφθεί, τα 63 κατηγορούνται για τη συμμετοχή τους σε επεισόδια οπαδικής βίας, 3 για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και 1 άτομο για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων. Κατηγορίες για ηθική αυτουργία στον θανάσιμο τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη αναμένεται να αποδοθούν σε 5 άτομα.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για ογκωδέστατη δικογραφία που αφορά σε 158 άτομα και ξεπερνάει τις 3.000 σελίδες, στις οποίες περιλαμβάνονται μαρτυρίες, βίντεο και άλλα ευρήματα που στοιχειοθετούν την ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης που, μεταξύ άλλων, εμπλέκεται στην δολοφονία του αστυνομικού και επιβεβαιώνει τη συσχέτιση της αθλητικής βίας με το οργανωμένο έγκλημα

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν χθες, Δευτέρα, μετά από αστυνομικές επιχειρήσεις σε διάφορες περιοχές του λεκανοπεδίου, κυρίως σε περιοχές της δυτικής Αθήνας. Όπως έγινε γνωστό, πραγματοποιήθηκαν 58 έρευνες σε σπίτια και 15 σε οχήματα και έχουν κατασχεθεί πλήθος πειστηρίων όπως πιστόλια, ξύλινα ρόπαλα, μαχαίρια, ναρκωτικά, ρουχισμός, ψηφιακά μέσα και άλλα.

Εκτός από την υπόθεση του αστυνομικού που έχασε τη ζωή του, τουλάχιστον 10 από τους συλληφθέντες φέρονται να εμπλέκονται σε άλλα περιστατικά οπαδικής βίας.

Πληροφορίες θέλουν τον ηγετικό πυρήνα της οργάνωσης να αποτελείται από περίπου πέντε άτομα, με κλειδί τον φερόμενο ως αρχηγός, έναν 40χρονο που εντοπίστηκε στα Ιωάννινα. Εκτός από αυτόν, βασικοί πρωταγωνιστές, σύμφωνα με πληροφορίες είναι ένας 27χρονος που φέρεται να είχε και ρόλο «αποθηκάριου», ένας 31χρονος που περιγράφεται ως «ο σκληρός της κερκίδας», ένας συνομήλικός του που είχε χαρτογραφηθεί στο παρελθόν ως άτομο με σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή και ένας 36χρονος που είχε απασχολήσει πρόσφατα την Αστυνομία μετά από συμπλοκή που είχε γίνει έξω από το στάδιο Καραϊσκάκη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Λευκάδα: Στο νοσοκομείο 35χρονος από τσίμπημα αράχνης «μαύρη χήρα»

Επιτάφιος Θρήνος: Η Ακολουθία και η περιφορά [live]

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα