ΑΘΗΝΑ
22:46
|
05.05.2024
Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ θα μεταβεί στο Πεκίνο την Παρασκευή, ενώ αναμένεται μια πιθανή συνάντηση με τον πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

 Στη Σαγκάη προσγειώθηκε σήμερα, Τετάρτη, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, ‘Αντονι Μπλίνκεν, κατά την οποία αναμένεται να πιέσει για παύση της υποστήριξης της Κίνας προς τη Ρωσία.

Πρόκειται για τη δεύτερη επίσκεψη του Αμερικανού ΥΠΕΞ μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο, με στόχο να αυξήσει την αμερικανική πίεση επί του Πεκίνου, αναφορικά με διάφορα ζητήματα όπως τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις εκλογές στη Ταϊβάν, επιδιώκοντας παράλληλα μια μεγαλύτερη σταθερότητα στις σχέσεις των δύο χωρών.

Προτού μεταβεί στο Πεκίνο την Παρασκευή για συνομιλίες με τον Κινέζο ομόλογό του, Γουάνγκ Γι, ο Μπλίνκεν θα συναντηθεί με επιχειρηματίες της χώρας, ενώ αναμένεται και μια πιθανή συνάντηση με τον πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ.

Αναμένεται, επίσης, να εκθέσει τις αμερικανικές ανησυχίες για τις εμπορικές πρακτικές της Κίνας, για τις οποίες η Ουάσινγκτον κρίνει ότι παραβιάζουν τον ανταγωνισμό, ζήτημα ουσιώδες για τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, κατά τη φετινή εκλογική χρονιά.

Μετά το ταξίδι αυτό πρόκειται να πραγματοποιηθεί μια συνάντηση ανάμεσα στον Τζο Μπάιντεν και τον Σι Τζινιπίνγκ το Νοέμβριο στο Σαν Φρανσίσκο, η οποία αναμένεται να οδηγήσει σε μια επανάληψη των επαφών ανάμεσα στις ένοπλες δυνάμεις τους και σε μια συνεργασία στη μάχη κατά της παραγωγής φεντανύλης, που ευθύνεται για πολλούς θανάτους μεταξύ των τοξικομανών στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τον Νοέμβριο, ο Τζο Μπάιντεν και ο Σι Τζινπίνγκ συναντήθηκαν στην Καλιφόρνια, ύστερα από ένα χρόνο χωρίς επικοινωνία. Ακολούθησαν συνομιλίες μεταξύ μελών και των δύο κυβερνήσεων σε ανώτατο επίπεδο.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Σι Τζινπίνγκ σκοπεύει να αναλάβει δράση για την επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία

Οι ΗΠΑ ανέστειλαν αποστολή πυρομαχικών στο Ισραήλ για πρώτη φορά από την 7η Οκτωβρίου

Κίνα: Ο Σι επαινεί τους δεσμούς με τη Γαλλία κατά την επίσκηψή του στο Παρίσι

Γάζα: Μαραθώνιος διαβουλεύσεων σε Κάιρο και Ντόχα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα