ΑΘΗΝΑ
05:18
|
06.05.2024
Το δίκτυο υπηρεσιών τέταρτης γενιάς (4G) θα στηθεί από τα εργαστήρια της Nokia (Nokia Bell Labs) σε συνεργασία με την αμερικανική εταιρία Intuitive Machines.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες τέταρτης γενιάς (4G) στη Σελήνη σχεδιάζει αποστολή της NASA σε συνεργασία με τη Nokia στο πλαίσιο μακροπρόθεσμων σχεδιασμών για πιο δυναμική ανθρώπινη παρουσία στον δορυφόρο της Γης.

Πύραυλος της διαστημικής εταιρίας του Ίλον Μασκ, SpaceX, αναμένεται να αναλάβει σχετική αποστολή εντός τρέχοντος έτους με στόχο την εγκαθίδρυση συστήματος στο νότιο πόλο της Σελήνης που θα ελέγχεται στη συνέχεια από την Γη.

«Η πρώτη πρόκληση για την δημιουργία δικτύου είναι εξοπλισμός  που να ικανοποιεί τα κριτήρια κατάλληλου μεγέθους, βάρους, και ισχύος και θα μπορεί να στηθεί δίχως την παρουσία τεχνικού» ανέφερε στέλεχος της διεύθυνσης Διαστημικής Τεχνολογίας της NASA, Γουόλτ Ενγκελαντ στο δίκτυο CNN.

Σύμφωνα με πληροφορίες του αμερικανικού καναλιού, το δίκτυο τηλεπικοινωνιών τέταρτης γενιάς (4G) θα στηθεί από τα εργαστήρια της Nokia (Nokia Bell Labs) σε συνεργασία με την αμερικανική εταιρία Intuitive Machines.

Οι εξελίξεις αυτές δρομολογούνται στο πλαίσιο του προγράμματος Artemis της NASA για την αποστολή αστροναυτών στη Σελήνη εντός τρέχουσας δεκαετίας μετά από περίπου μισό αιώνα. Σε μία τέτοια αποστολή, οι τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες στη Σελήνη θεωρούνται απαραίτητες καθώς η σημερινή επικοινωνία των αστροναυτών μέσω ειδικών καναλιών δεν επαρκή για μεγαλύτερες αποστολές στη Σελήνη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Ρωσία κατέρριψε 36 πυραύλους ATACMS με την πρώτη. Πως;

Νότια Κορέα και ΗΠΑ σε κοινή στρατιωτική άσκηση στον Κυβερνοχώρο

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Ρωσία: Νέα smartphones που εστιάζουν στην ενίσχυση έναντι της διαρροής δεδομένων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα