ΑΘΗΝΑ
07:32
|
06.05.2024
Η απειλή έρχεται αφότου η διεύθυνση του Πανεπιστήμιου εξουσιοδότησε το Αστυνομικό Τμήμα της Νέας Υόρκης να συλλάβει περισσότερους από 100 διαδηλωτές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Φοιτητές του Πανεπιστημίου Κολούμπια που αρνούνται να τερματίσουν τη διαμαρτυρία τους ενάντια στον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα που έχει επιφέρει τον θάνατο 30.000 Παλαιστινίων, καταγγέλλουν ότι οι πανεπιστημιακές αρχές απείλησαν να φέρουν την Εθνοφρουρά των ΗΠΑ και την αστυνομία.

Η απειλή έρχεται αφότου η διεύθυνση του Πανεπιστήμιου εξουσιοδότησε το Αστυνομικό Τμήμα της Νέας Υόρκης (NYPD) να συλλάβει περισσότερους από 100 φιλοπαλαιστίνιους διαδηλωτές που είχαν κατασκηνώσει στο κεντρικό γρασίδι της Κολούμπια ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τον πόλεμο και να απαιτήσουν την αποχώρηση του σχολείου τους από συνεργασίες με εταιρίες που έχουν δεσμούς με το Ισραήλ.

Οι διαδηλωτές ανακοίνωσαν ότι δεν θα συμμετάσχουν σε διαπραγματεύσεις με το πανεπιστήμιο «μέχρι να υπάρξει γραπτή δήλωση ότι η διοίκηση δεν θα εξαπολύσει το NYPD ή την Εθνική Φρουρά κατά των φοιτητών του» σε μια δήλωση που κοινοποιήθηκε στο X.

«Σε όλη την ιστορία, έχουμε δει ειρηνικούς διαδηλωτές να καταπιέζονται βίαια και να δέχονται επίθεση από την Εθνοφρουρά: από διαδηλωτές Black Lives Matter στο Φέργκιουσον του Μιζούρι, έως φοιτητές που διαμαρτύρονται για τον πόλεμο του Βιετνάμ στο Κεντ στο Οχάιο, οι οποίοι ξυλοκοπήθηκαν και δολοφονήθηκαν βάναυσα, επειδή διαμαρτύρονταν ειρηνικά ενάντια στον πόλεμο και την καταστροφή», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κασσελάκης: Όταν είναι να «σπάσουμε» αυγά θέλω όλοι να είστε μαζί μου

Οι ψηφοφόροι του Παναμά θα εκλέξουν νέο πρόεδρο

Ο Πούτιν συγχαίρει τους Ορθόδοξους Χριστιανούς την Κυριακή του Πάσχα

Νετανιάχου: Αν τελειώσει τώρα ο πόλεμος στη Γάζα, η Χαμάς θα παραμείνει στην εξουσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα