ΑΘΗΝΑ
09:45
|
06.05.2024
Μέρος ενός υβριδικού πολέμου εναντίον της Ρωσίας χαρακτηρίζει η εκπρόσωπος του ΥΠΕξ, Μαρία Ζαχάροβα, τις δύο μεγάλες ασκήσεις τον επόμενο μήνα.
Το Ελσίνκι βιάζεται να γίνει πλήρες μέρος αυτής της περιπέτειας...
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι στρατιωτικές ασκήσεις του ΝΑΤΟ στο έδαφος της Φινλανδίας κοντά στα ρωσικά σύνορα είναι προκλητικές και εμπρηστικές και έχουν στόχο να ασκήσουν πίεση στη Ρωσική Ομοσπονδία, δήλωσε σήμερα Τετάρτη η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, κάνοντας λόγο για ελιγμούς που αυξάνουν τους κινδύνους πιθανών στρατιωτικών επεισοδίων.

Οι δηλώσεις της κ. Ζαχάροβα αφορούν στην άσκηση Northern Forest 24 του φινλανδικού στρατού με τη συμμετοχή περίπου 2000 Αμερικανών στρατιωτών αλλά και νορβηγικών δυνάμεων που θα πραγματοποιηθεί από τις 26 έως τις 31 Μαΐου στην Λαπωνία και στις περιφερειακές ασκήσεις βολής πυροβολικού ALTAH που έχουν ανακοινωθεί στην ίδια περιοχή τις προηγούμενες ημέρες.

Οι εκπρόσωποι του ΝΑΤΟ «δημιουργούν σκόπιμα υστερία γύρω από μια  υποτιθέμενη ρωσική “απειλή” και διαδίδουν υπαινιγμούς για σχέδια της Ρωσίας να επιτεθεί σε κράτη μέλη του μπλοκ» προκειμένου «να δικαιολογήσουν τις δικές τους επιθετικές προθέσεις», τονίζει η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών.

«Είναι προφανές ότι η επερχόμενη μαχητική εκπαίδευση στο έδαφος της Φινλανδίας αποτελεί μέρος ενός υβριδικού πολέμου εναντίον της Ρωσίας», υπογραμμίζει, προσθέτοντας ότι «το Ελσίνκι επιδιώκει να ολοκληρώσει την επίσημη είσοδό του στο ΝΑΤΟ το συντομότερο δυνατόν και να γίνει πλήρης συμμετέχων σε αυτή την περιπέτεια».

«Το ΝΑΤΟ συνεχίζει την πρακτική στρατιωτικής εκμετάλλευσης ενός άλλοτε ουδέτερου κράτους και ενός αξιόπιστου συμμετέχοντος στις συζητήσεις για την ενίσχυση της σταθερότητας και της ασφάλειας», καταλήγει η Ρωσίδα διπλωμάτης, κάνοντας σαφές ότι η Μόσχα θα λάβει «όλα τα απαραίτητα πολιτικά και στρατιωτικοτεχνικά μέτρα για την εξουδετέρωση των απειλών για την αμυντική ικανότητα Ρωσίας».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

64 τετράγωνα σε έναν πολυπολικό κόσμο

Ο Σι Τζινπίνγκ σκοπεύει να αναλάβει δράση για την επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία

Οι ΗΠΑ ανέστειλαν αποστολή πυρομαχικών στο Ισραήλ για πρώτη φορά από την 7η Οκτωβρίου

Κίνα: Ο Σι επαινεί τους δεσμούς με τη Γαλλία κατά την επίσκηψή του στο Παρίσι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα