ΑΘΗΝΑ
23:12
|
04.05.2024
Ο Δημήτρης Καλλιάνος νοσηλευόταν στο Αττικόν λόγω γάγγραινας αριστερού κάτω άκρου, ενώ έπασχε από αρκετά άλλα νοσήματα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κατέληξε σήμερα ο 79χρονος πατέρας του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Καλλιάνου, ύστερα από πολυήμερη νοσηλεία του στο νοσοκομείο Αττικόν.

Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της Α’ Αγγειοχειρουργικής Κλινικής του νοσοκομείου, στην οποία νοσηλευόταν Δημήτρης Καλλιάνος λόγω γάγγραινας αριστερού κάτω άκρου, ο 79χρονος έπασχε, μεταξύ άλλων, από τελικού σταδίου νεφρική ανεπάρκεια υπό αιμοκάθαρση, σακχαρώδη διαβήτη, αρτηριακή υπέρταση, βαριά στεφανιαία νόσο και καρδιακή ανεπάρκεια, πνευμονική ίνωση, με κατ’ οίκον οξυγονοθεραπεία και καρκίνο γεννητικών οργάνων.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας είχε απασχολήσει την επικαιρότητα τις περασμένες ημέρες, εκφράζοντας παράπονα για την αντιμετώπιση που έλαβε ο πατέρας του στο νοσοκομείο. Μάλιστα, ο γαλάζιος βουλευτής είχε προχωρήσει σε ανάρτηση βίντεο στο προσωπικό του προφίλ στο facebook, όπου με δάκρυα και λυγμούς είχε καταγγείλει κακομεταχείριση της οικογένειάς του, από «συστήματα» εντός του νοσοκομείου.

Σήμερα κόπηκε η μισή μου ζωή. Ακόμα ελπίζω ότι με τη βοήθεια της Παναγίας δεν θα κοπεί και η υπόλοιπη. Αυτό που έκαναν στον πατέρα μου θα το πληρώσουν ακριβά.

Posted by Γιάννης Καλλιάνος – Giannis Kallianos on Tuesday, April 23, 2024

Ο αδερφός μου τους παρακάλαγε να τον βάλουν σε ΜΑΦ». «Δεν τον βάζανε, όχι είναι καλά», επίμεναν οι γιατροί σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο κ. Καλλιάνος και εξηγεί ότι επί πέντε ημέρες «μας έλεγαν ότι είναι πάρα πολύ καλά, ενώ μόλις έβγαζε τη μάσκα, πήγαινε ο κορεσμός στο 60».

Απο μεριάς του το νοσοκομείο εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία εξηγούσε πως « η εισαγωγή των ασθενών σε κάθε ΜΕΘ της χώρας γίνεται με αυστηρές προϋποθέσεις και κριτήρια και αφού καταγραφούν σε κεντρικά ελεγχόμενη πλατφόρμα του ΕΚΑΒ, κριτήρια τα οποία ο συγκεκριμένος ασθενής μέχρι τις 23/4 δε πληρούσε. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της πλατφόρμας του ΕΚΑΒ, κανένας μη διασωληνωμένος παθολογικός ασθενής δεν συμπεριλήφθηκε στην πλατφόρμα τον τελευταίο μήνα».

Υπενθυμίζεται πως στην ανακοίνωση του «Αττικόν», ο Γιάννης Καλλιάνος είχε απαντήσει πως «δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν. Να κάνουν τα πάντα για τον πατέρα μου που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ. Θα φτάσω το μαχαίρι μέχρι το κόκκαλο».

Διατάχθηκε ΕΔΕ

Με την ανακοίνωση του θανάτου του 79χρονου ασθενή, η Διοίκηση του νοσοκομείου διέταξε την έναρξη  Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) για τις ακριβείς συνθήκες νοσηλείας του.

Σε συνέχεια του χθεσινού δελτίου τύπου του Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ» ανακοινώνουμε σήμερα 25/4/2024 το θάνατο του Δημητρίου Καλλιάνου και εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του.
Για τη διερεύνηση όλων των συνθηκών νοσηλείας του περιστατικού από την ημέρα της εισαγωγής του έως σήμερα,η Διοίκηση του Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ» διέταξε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Τι είπε ο Καλλιάνος για τον θάνατο του πατέρα του

Στον θάνατο του πατέρα του αναφέρθηκε με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Γιάννης Καλλιάνος, επιρρίπτοντας- σε σημεία- ευθύνες στο νοσοκομείο.

Ο βουλευτής της Ν.Δ., που έχει ήδη καταγγείλει τις συνθήκες νοσηλείας του πατέρα του στο «Αττικόν», δημοσίευσε κείμενο, στο οποίο αναφέρει ότι «κάποιοι φρόντισαν να μην βγει ποτέ από εκείνο το δωμάτιο» και «ο Θεός να τους λυπηθεί».

Ολόκληρη η ανάρτηση:

Μπαμπά μου (μπανταούλη μου όπως σε έλεγα), σε αγαπάω απέραντα και θα μου δίνεις τεράστια δύναμη μέχρι να έρθω να σε συναντήσω και εγώ. Πριν μια εβδομάδα πέθανε ο αδελφός σου, δεν στο είπαμε ποτέ για να μην επιδεινωθεί η κατάσταση σου.

Θέλαμε να στο πούμε σιγά σιγά όταν θα έβγαινες από το Αττικό. Φρόντισαν όμως κάποιοι να μην βγεις ποτέ από εκείνο το δωμάτιο της Αγγειοχειρουργικής κλινικής. Ο Καθηγητής Κακκίσης έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια.

Τον παρακαλούσε αδελφός μου να σε βάλει στην πλατφόρμα για ΜΕΘ η να σου βρούνε ΜΑΦ και μας κοιτούσαν με απορία διότι έλεγαν ότι οι εξετάσεις σου ήταν εξαιρετικές. Δεν περίμενα ποτέ ότι θα φτάσει αυτή η στιγμή που ο πόνος αυτής της απώλειας θα μου σκίσει την ψυχή μου μια για πάντα.

Έκανα ότι μπορούσα, σήκωσα τη γη ανάποδα. Δεν τα κατάφερα. Σου ζητώ συγγνώμη. Κάποιοι αδιάφοροι κανόνισαν για τη δική σου ζωή. Εύχομαι τα παιδιά τους να μην τους δουν ποτέ όπως σε είδα εγώ. Ο Θεός να τους λυπηθεί.

Καλό Παράδεισο μπαμπά μου. Σε ευχαριστώ που έδωσες τη ζωή σου για εμάς, για τη μαμά, που μας μεγάλωσες και μας έκανες ταπεινούς ανθρώπους. Θα είσαι δίπλα μου και μέσα μου για πάντα. Στέρεψαν τα δάκρυα μου μπαμπά μου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Σαντίκ Καν επανεξελέγη δήμαρχος του Λονδίνου για τρίτη θητεία

Ξέσπασμα ιλαράς στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 42 νεκροί

Κουτσούμπας: Το τέλος του Γολγοθά, η Ανάσταση, βρίσκεται στα δικά μας χέρια

Ανδρουλάκης: Την ελπίδα την φτιάχνουμε με τα υλικά που εμείς επιλέγουμε

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα