ΑΘΗΝΑ
17:19
|
21.06.2024
Η τέως εισαγγελέας κατηγορείται για κατάχρηση εξουσίας κατ΄ αληθή πραγματική συρροή και για υπεξαγωγή δημοσίων εγγράφων κατά συρροή.
Κατηγορούμενη τέως εισαγγελέας στην Κέρκυρα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Χιλιάδες δικογραφίες είχαν κάνει φτερά, όπως ανακάλυψε το τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ιωαννίνων, το οποίο και επέβαλε στον τέως εισαγγελέα Πρωτοδικών Κέρκυρας ποινή φυλάκισης 5 ετών.

Η τέως εισαγγελέας, η οποία κάθισε στο εδώλιο κατηγορούμενη για κακουργηματική κατάχρηση εξουσίας κατ΄ αληθή πραγματική συρροή και για υπεξαγωγή δημοσίων εγγράφων κατά συρροή, άσκησε έφεση στην απόφαση.

Ωστόσο, το δικαστήριο έκρινε αθώα την τέως αναπληρώτρια προϊσταμένη Διεύθυνσης Γραμματείας της Εισαγγελίας, κατηγορούμενη για συνέργεια στην κακουργηματική πράξη.

Την υπόθεση, είχε αποκαλύψει σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το 2019 η τότε εισαγγελέας Εφετών Κέρκυρας και τέως προϊσταμένη της, μετά από συστηματική έρευνα, κατόπιν καταγγελιών που έφταναν στο γραφείο της.

Η τέως εισαγγελέας με ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου στις 14 Απριλίου 2022, απολύθηκε από το Σώμα χωρίς δικαίωμα εργασίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυροσβεστική: 45 πυρκαγιές σε όλη τη χώρα-Μαίνονται οι φωτιές σε Μεγαλόπολη-Κρανίδι-Μεγάλη φωτιά στο Αλποχώρι Ηλείας (upd)

Απόλυση τεσσάρων δικαστών από τον ΄Αρειο Πάγο

Σοβαρό τροχαίο στην Εγνατία: Μία νεκρή και τέσσερις τραυματίες

Ελεύθεροι και οι 9 επιζώντες του ναυαγίου της Πύλου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα