ΑΘΗΝΑ
03:34
|
05.05.2024
Η τέως εισαγγελέας κατηγορείται για κατάχρηση εξουσίας κατ΄ αληθή πραγματική συρροή και για υπεξαγωγή δημοσίων εγγράφων κατά συρροή.
Κατηγορούμενη τέως εισαγγελέας στην Κέρκυρα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Χιλιάδες δικογραφίες είχαν κάνει φτερά, όπως ανακάλυψε το τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ιωαννίνων, το οποίο και επέβαλε στον τέως εισαγγελέα Πρωτοδικών Κέρκυρας ποινή φυλάκισης 5 ετών.

Η τέως εισαγγελέας, η οποία κάθισε στο εδώλιο κατηγορούμενη για κακουργηματική κατάχρηση εξουσίας κατ΄ αληθή πραγματική συρροή και για υπεξαγωγή δημοσίων εγγράφων κατά συρροή, άσκησε έφεση στην απόφαση.

Ωστόσο, το δικαστήριο έκρινε αθώα την τέως αναπληρώτρια προϊσταμένη Διεύθυνσης Γραμματείας της Εισαγγελίας, κατηγορούμενη για συνέργεια στην κακουργηματική πράξη.

Την υπόθεση, είχε αποκαλύψει σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το 2019 η τότε εισαγγελέας Εφετών Κέρκυρας και τέως προϊσταμένη της, μετά από συστηματική έρευνα, κατόπιν καταγγελιών που έφταναν στο γραφείο της.

Η τέως εισαγγελέας με ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου στις 14 Απριλίου 2022, απολύθηκε από το Σώμα χωρίς δικαίωμα εργασίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Ξέσπασμα ιλαράς στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 42 νεκροί

Κατολισθήσεις, πλημμύρες σάρωσαν το νότιο Σουλαουέζι της Ινδονησίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα