ΑΘΗΝΑ
16:12
|
05.05.2024
Σε ό,τι αφορά την οικονομία, είπε πως η ακρίβεια «είναι πολύ μεγάλο πρόβλημα» αλλά απέφυγε να πει γιατί είναι πενιχροί οι μισθοί και γιατί δίνονται…
Κυριάκος Μητσοτάκης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης ενόψει των ευρωεκλογών στη βάση θεμάτων της επικαιρότητας έδωσε απόψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη Σία Κοσιώνη που παρουσιάζει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ.

Σε σχέση με τις ευρωεκλογές, είπε πως κόμματα της αντιπολίτευσης τις αντιμετωπίζουν σαν «δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης». «Σηκώνουμε το γάντι …» απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης διευκρινίζοντας πως ακόμη και εάν το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δεν είναι καλό για τη Ν.Δ., «δεν θα καταρρεύσει η κυβέρνηση».

Σε σχέση με το ποσοστό που έχει στόχο στις ευρωεκλογές ο Μητσοτάκης απάντησε πως θέλει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. «Οι ευρωεκλογές είναι εθνική κάλπη. Το μέτρο σύγκρισης είναι οι προηγούμενες εκλογές» απάντησε προσθέτοντας πως η κινητοποίηση του κόσμου είναι πιο δύσκολη.

Ερώτηση έγινε για τα χτεσινά έκτροπα στη Βουλή άμεσα στον ανεξάρτητο βουλευτή Κωνσταντίνο Φλώρο και τον Βασίλη Γραμμένο. Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε το επεισόδιο «ανατριχιαστικό και αποκαλυπτικό» λέγοντας πως δεν γίνεται ο «ναός της Δημοκρατίας» να γίνει «αρένα του μποξ». Εκτίμησε πως το συμβάν «είναι αποκαλυπτικό για το τι συμβαίνει στο χώρο της ακροδεξιάς πολυκατοικίας» θεωρώντας πως πρόκειται για συνονθύλευμα κομμάτων στημένο με ψέματα και βία.

Αναφερόμενος στον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο, ο πρωθυπουργός τον κατηγόρησε για εμπορευματοποίηση της χριστιανικής πίστης χαρακτηρίζοντας απαράδεκτες και διχαστικές τις προτροπές να μην επισκεφθούν τους ναούς όλοι όσοι ψήφισαν υπέρ της νομοθέτησης της ισότητας του πολιτικού γάμου.

Ο πρωθυπουργός απευθύνθηκε προς τους εκλογείς, που σκέφτονται να ψηφίσουν κόμματα στα δεξιά της ΝΔ καλώντας τους να δουν τη συνολική εικόνα και να μην καταφύγουν σε «ανέξοδα μηνύματα». Απαντώντας για τα εκλογικά διλήμματα, που επιστρατεύει εν όψει Ευρωεκλογών, ο πρωθυπουργός τόνισε πως η κυβέρνηση σηκώνει το γάντι όταν τα άλλα κόμματα μετατρέπουν τις Ευρωεκλογές σε δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης διαβεβαιώνοντας ότι θα συνεχίσουμε το έργο μας με την ίδια ορμή.

Με αφορμή το σημερινό επικριτικό άρθρο στους Financial Times για τις αντιφάσεις της ελληνικής οικονομίας όπου οι δείκτες ανάπτυξης ευημερούν αλλά δυστυχούν οι περισσότεροι Έλληνες, ο πρωθυπουργός είπε πως πρόκειται «για σωστή ανάλυση».

Σε προσπάθεια ελιγμού παραδέχθηκε πως η ακρίβεια «είναι πολύ μεγάλο πρόβλημα» αλλά απέφυγε να αναφερθεί στην καρδιά του θέματος όπως είναι οι πενιχροί μισθοί, οι αυξήσεις «ψίχουλα» και οι συνθήκες που περιορίζουν δραστικά την διαπραγμάτευση συλλογικών συμβάσεων και δεν εξασφαλίζουν ουσιαστικές αυξήσεις και βελτίωση των συνθηκών εργασίας αλλά επαναφέρουν…την εξαήμερη εβδομαδιαία εργασία από τον Ιούλιο αντί να ανοίγουν δρόμο για τετραήμερη εργάσιμη βδομάδα όπως γίνεται σε άλλες χώρες της Ε.Ε.

Σε σχέση με άλλο δημοσίευμα των Financial Times που αναφερόταν στις πιέσεις που δέχθηκε η χώρα μας ώστε να δώσει αντιπυραυλικά συστήματα S-300 και Patriot, ο Μητσοτάκης παραδέχθηκε πως ασκήθηκαν. Πρόσθεσε πως οι πιέσεις αυτές αποκρούστηκαν και εξηγήθηκαν οι αυξημένες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα στην ευρύτερη περιοχή.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Πούτιν συγχαίρει τους Ορθόδοξους Χριστιανούς την Κυριακή του Πάσχα

Νετανιάχου: Αν τελειώσει τώρα ο πόλεμος στη Γάζα, η Χαμάς θα παραμείνει στην εξουσία

Ανάληψη ευθύνης από την Χεζμπολάχ για πυραυλική επίθεση στο Ισραήλ

Άνοδος στο 3,9% η ανεργία στις ΗΠΑ για τον Απρίλιο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα