ΑΘΗΝΑ
13:52
|
07.05.2024
Το κτίριο του Πανεπιστημίου βρισκόταν σε κατάσταση πλήρους αποκλεισμού λόγω ανησυχιών για τη «δημόσια ασφάλεια».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ελεύθερους σκοπευτές στις στέγες του κρατικού πανεπιστημίου του Οχάιο και του πανεπιστημίου Bloomingdale της Ιντιάνα ανέφεραν ότι εντόπισαν πολλοί φοιτητές και διαδηλωτές την Πέμπτη, κατά την διάρκεια διαδήλωσης κατά της υποστήριξης των ΗΠΑ στον πόλεμο του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.

Τα βίντεο και φωτογραφίες των ελεύθερων σκοπευτών που κοινοποιήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έκαναν τον γύρο του διαδικτύου, αναγκάζοντας το πανεπιστήμιο να δικαιολογηθεί.

Ο εκπρόσωπος του πανεπιστημίου του Οχάιο, Μπεν Τζόνσον, υποστήριξε στην εφημερίδα The Lantern ότι δεν ήταν ελεύθεροι σκοπευτές οι στρατιώτες στη στέγη του πανεπιστημίου. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι εντόπιοι αξιωματικοί ήταν απλώς στρατιώτες σε «θέση παρακολούθησης, όπως σε έναν αγώνα ποδοσφαίρου».

Ακόμη, δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο ότι το κτίριο του Πανεπιστημίου βρισκόταν σε κατάσταση πλήρους αποκλεισμού από τις 7:30 μ.μ., λόγω ανησυχιών για τη «δημόσια ασφάλεια».

Την Πέμπτη, ομάδες υπέρ της Παλαιστίνης συγκεντρώθηκαν στην πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου του Οχάιο για να απαιτήσουν κατάπαυση του πυρός στη Γάζα. Κατά τη διάρκεια μιας από τις διαδηλώσεις, συνελήφθησαν τρία άτομα.

Μεταξύ των συλληφθέντων ήταν ένα μέλος του διδακτικού προσωπικού, ένας μεταπτυχιακός φοιτητής και ένα τρίτο άτομο που δεν ήταν συνδεδεμένο με το πανεπιστήμιο.

Αυτές οι διαμαρτυρίες αποτελούν μέρος ενός ευρύτερου κινήματος σε πανεπιστημιουπόλεις σε όλη τη χώρα, όπου οι φοιτητές εκφράζουν τις ανησυχίες τους για τη συνεχιζόμενη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή.

Οι μαζικές διαδηλώσεις ξεκίνησαν με τη διαμαρτυρία της 17ης Απριλίου στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια και εξαπλώθηκε σε τουλάχιστον 16 ακόμη πανεπιστήμια της χώρας. Εκατοντάδες φοιτητές, μέλη ΔΕΠ και άλλοι διαδηλωτές έχουν συλληφθεί από την αστυνομία.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Έκλεισε το πέρασμα στην Ράφα – Ανακοίνωση του ΥΠ.ΕΣ. της Γάζας

Σταύρωση και Ανάσταση της Παλαιστίνης

Πυρά από Βραζιλία, Βενεζουέλα κατά Ισραήλ για την επιχείρηση στη Ράφα

139 καταδίκες της Ελλάδας για τις συνθήκες κράτησης σε φυλακές και Α.Τ.

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα