ΑΘΗΝΑ
13:35
|
09.06.2026
Οι διαδηλώσεις των φοιτητών, κατά του πολέμου που έχει εξαπολύσει το Ισραήλ στη Γάζα, εντείνονται σε ολόκληρη τη χώρα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εκατοντάδες ακόμη διαδηλωτές συνέλαβε η αστυνομία σε διάφορες πολιτείες των ΗΠΑ, καθώς οι διαδηλώσεις φοιτητών κατά του πολέμου που έχει εξαπολύσει το Ισραήλ στη Γάζα εντείνονται σε ολόκληρη τη χώρα, εν αναμονή μιας χερσαίας ισραηλινής εισβολής στη Ράφα.

Στο Emerson College της Βοστώνης, πραγματοποιήθηκαν περίπου 108 συλλήψεις διαδηλωτών, σύμφωνα με ανακοίνωση της τοπικής αστυνομίας στο CBS News. Νωρίτερα, 93 φοιτητές του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνια (USC) στο Λος Άντζελες τέθηκαν υπό κράτηση με την κατηγορία της καταπάτησης ιδιοκτησίας.

Διαδηλωτές και αστυνομία συγκρούστηκαν επίσης στο Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Όστιν, κατά την διάρκεια διαμαρτυρίας κατά της συνεργασίας ΗΠΑ-Ισραήλ, κατά τη διάρκεια του πολεμου στη Λωρίδα της Γάζας. Οι αρχές ανέφεραν ότι 34 άτομα συνελήφθησαν.

Η αστυνομική καταστολή κατά του κινήματος ακολουθεί τις μαζικές συλλήψεις φοιτητών στα Πανεπιστήμια Κολούμπια, Γέιλ και της Νέας Υόρκης, τις προηγούμενες ημέρες.

Οι συλλήψεις στο USC έγιναν καθώς φοιτητές συγκεντρώθηκαν στον χώρο εκδηλώσεων του Πανεπιστημίου, στον οποίο βρίσκεται η σκηνή στην οποία έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί η τελετή αποφοίτησης, τον επόμενο μήνα.

Βαριά εξοπλισμένοι αστυνομικοί κατέστρεψαν τον «καταυλισμό» που είχαν δημιουργήσει οι φοιτητές στο προαύλιο χώρο της πανεπιστημιούπολης, όπου πραγματοποιούσαν καθιστική διαμαρτυρία.

Οι διμοιρίες εμπόδισαν τους διαδηλωτές να συγκεντρωθούν στο σημείο, με ελικόπτερα της αστυνομίας να πετούν πάνω από την πανεπιστημιούπολη, προειδοποιώντας τους φοιτητές από τα μεγάφωνα πως έχουν 10 λεπτά περιθώριο να απομακρυνθούν. Όσοι διαδηλωτές δεν υπάκουσαν την εντολή συνελήφθησαν.

Το Emerson College δεν έχει σχολιάσει ακόμη τις συλλήψεις. Σε προηγούμενη δήλωση, ανέφερε ότι υποστήριξε το δικαίωμα στις ειρηνικές διαδηλώσεις – ενώ προέτρεψε τους ακτιβιστές να συμμορφωθούν με το νόμο.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέα καταγγελία κατά της Maersk: Εξακολουθεί να εφοδιάζει στρατιωτικά το Ισραήλ

Νεκροί και μαζική έξοδος αμάχων από την Τύρο κι άλλες περιοχές του νοτίου Λιβάνου καθώς το Ισραήλ αγνοεί τις «συμφωνίες» του Τραμπ

Υποκλοπές: Να κληθούν στη Βουλή Ντίλιαν, Κοντολέων, Δημητριάδης και Χάρπαζ ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Βολιβία: Βίαιη καταστολή των διαδηλωτών που ζητούν την παραίτηση του προέδρου Πας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα