ΑΘΗΝΑ
21:19
|
06.05.2024
Πριν λίγες μέρες, η Επιτροπή Ανταγωνισμού ενέκρινε τα σχέδια της CVC για δημιουργία ιδιωτικού Πανεπιστημίου στην Ελλάδα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της CVC στο Μαρούσι, πραγματοποίησαν φοιτητικοί σύλλογοι το μεσημέρι της Πέμπτης, ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, ύστερα από την έγκριση των σχεδίων του fund από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, για τη δημιουργία ιδιωτικής ιατρικής σχολής στην Ελλάδα.

«Σε διάστημα μόλις ενάμιση μήνα από την ψήφιση του νόμου Πιερρακάκη για τα μη κρατικά ΑΕΙ, η Ν.Δ. προχωρά με περίσσεια αλαζονεία την ίδρυση ιδιωτικών σχολών παρά την απόρριψη του μέτρου από το σύνολο της ακαδημαϊκής κοινότητας και όλη την κοινωνία. Σε αυτό το πλαίσιο η Επιτροπή Ανταγωνισμού έδωσε το πράσινο φως σε CVC και Πανεπιστήμιο Λευκωσίας για την ίδρυση της πρώτης ιδιωτικής ιατρικής» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι φοιτητικοί σύλλογοι.

Την κινητοποίηση στήριξαν με τη συμμετοχή τους μέλη της Νεολαίας του ΜέΡΑ25 και υποψήφιοι της ενωτικής πρωτοβουλίας ΜέΡΑ25.

Η άδεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού δόθηκε στην εταιρία «ΗELLENIC HEALTHCARE HOLDING 3 (CYPRUS) LIMITED» και τον οργανισμό ιδιωτικού δικαίου «Π.Λ. Πανεπιστήμιο Λευκωσίας» για την υπό σύσταση εταιρία «University of Nicosia Greece Branch Medical Limited», όπως και της υφιστάμενης εταιρίας «VANES Limited».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κάιρο: Η Χαμάς αποδέχεται την πρόταση για κατάπαυση πυρός

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Καταδικάζουμε απερίφραστα την Ισραηλινή εντολή εκκένωσης της Ράφα

Νεμπένζια: Το δυτικό ενδιαφέρον για την ειρηνική χρήση του διαστήματος είναι υποκριτικό

Τι πραγματικά συμβαίνει στη «Γη των όρθιων ανθρώπων»;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα