ΑΘΗΝΑ
15:10
|
13.07.2024
Παρότι αρνείται τις κατηγορίες εναντίον του, ο Σόλσκι υπέβαλε την παραίτησή του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

 Οι ουκρανικές αρχές συνέλαβαν τον υπουργό Γεωργίας της χώρας, Μίκολα Σόλσκι, ο οποίος κατονομάστηκε ως βασικός ύποπτος σε υπόθεση διαφθοράς.

Ο Υπουργός φέρεται να ηγείται μιας ομάδας που εμπλέκεται στην παράνομη απόκτηση κρατικής γης αξίας 6,9 εκατομμυρίων ευρώ, οι οποίες αφορούν την περίοδο 2017- 2021, προτού διοριστεί υπουργός Γεωργίας, τον Μάρτιο του 2022.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η έκταση αυτή αποσπάστηκε παράνομα από δύο κρατικές εταιρείες και δόθηκε σε βετεράνους πολέμου, υπό τον όρο να την ενοικιάσουν σε ιδιωτικές εταιρείες.

Παράλληλα, ο υπουργός Γεωργίας της Ουκρανίας κατηγορείται για απόπειρα κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων αξίας περίπου 4,5 εκατομμυρίων ευρώ, κατά την ίδια χρονική περίοδο, όταν ακόμη εργαζόταν ως δικηγόρος.

Σύμφωνα με την δικαστική απόφαση, ο υπουργός θα κρατηθεί για περίπου δύο μήνες σε κέντρο κράτησης, με εγγύηση 1,7 εκατομμυρίων ευρώ. Οι εισαγγελείς επεσήμαναν χθες ότι, αν κριθεί ένοχος για τις κατηγορίες αυτές, ο υπουργός κινδυνεύει με έως και 12 χρόνια κάθειρξη.

Παρότι αρνείται τις κατηγορίες εναντίον του, ο Σόλσκι υπέβαλε την παραίτησή του χθες, Πέμπτη, αλλά παραμένει τυπικά στη θέση του, μέχρι το κοινοβούλιο να εξετάσει το αίτημά του.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φωτιά τώρα στην Κόρινθο: Απαγορεύτηκε η κυκλοφορία των τρένων του Προαστιακού

Πυρκαγιά στην Πλάκα Λιτοχώρου

Υπερψηφίστηκε… σε συνθήκες καύσωνα το ν/σ του υπουργείου Τουρισμού

Βούτηξε στον Σηκουάνα η Αμελί του Αθλητισμού και όχι ο Μακρόν που το είχε υποσχεθεί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα