ΑΘΗΝΑ
04:36
|
13.05.2024
Προφυλακίστηκαν επτά άτομα από την πρώτη ομάδα κατηγορουμένων που απολογήθηκαν, χθες Σάββατο.
Φωτογραφία αρχείου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Λίγο μετά τις 9 το πρωί μεταφέρθηκαν στα δικαστήρια της Ευελπίδων, προκειμένου να απολογηθούν, οι τελευταίοι 32 από τους 67 συλληφθέντες για την υπόθεση της δολοφονίας του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη που έχασε τη ζωή του από ναυτική φωτοβολίδα έξω από το κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη στις 7 Δεκεμβρίου 2023.

Συνολικά για απολογία έχουν κληθεί 67 συλληφθέντες στους οποίους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για 28 αδικήματα, ανάμεσά τους και για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, με 12 από αυτά να είναι κακουργήματα.

Χθες απολογήθηκαν ενώπιον των Ανακριτών της υπόθεσης 31 κατηγορούμενοι εκ των οποίων οι επτά, ανάμεσά τους και δύο από τους θεωρούμενους ως μέλη του ηγετικού πυρήνα της ομάδας, κρίθηκαν προφυλακιστέοι. Οι υπόλοιποι αφέθηκαν ελεύθεροι με την επιβολή περιοριστικών όρων  που αφορούν την υποχρεωτική εμφάνιση σε Αστυνομικό Τμήμα, απαγόρευση παρακολούθησης αθλητικών εκδηλώσεων οποιασδήποτε ομάδας και απαγόρευση συμμετοχής σε δραστηριότητες αθλητικών συνδέσμων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας από τους προφυλακισθέντες, μετά την ανακοίνωση της απόφασης αυτοτραυματίστηκε μέσα στη ΓΑΔΑ, με τους αστυνομικούς να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γεωργία: Προς έγκριση το νομοσχέδιο για «ξένους πράκτορες» παρά τις αντιδράσεις

Μεγάλη πυρκαγιά στον Δυτικό Καναδά ωθεί χιλιάδες κατοίκους να εκκενώσουν

Και όμως, έχουμε δύναμη μεγαλύτερη από όση νομίζουμε

Στους 143 οι νεκροι από τις πλημμύρες στη Βραζιλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα