ΑΘΗΝΑ
02:20
|
15.05.2024
Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου, Ολεξάντερ Σίρσκι παραδέχθηκε ότι οι συνεχείς ρωσικές επιθέσεις έχουν επιδεινώσει την κατάσταση στο ανατολικό μέτωπο.
«Η κατάσταση στο μέτωπο έχει επιδεινωθεί», τόνισε ο Σίρσκι
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κατάσταση στο μέτωπο έχει επιδεινωθεί, παραδέχθηκε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Ουκρανίας, Ολεξάντερ Σίρσκι, διευκρινίζοντας ότι η εξέλιξη οφείλεται στο νέο μπαράζ επιθέσεων από τα ρωσικά στρατεύματα.

Σύμφωνα με τον Ουκρανό επικεφαλής του Στρατού οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν υποχωρήσει από θέσεις που είχαν περιέλθει υπό τον έλεγχο στο Ντονιέτσκ, στα ανατολικά της χώρας. Ο ουκρανικός στρατός αναγκάστηκε να αποσυρθεί από τρία χωριά στην εμπόλεμη περιοχή, ανατολικά της χώρας, για λόγους τακτικής στην μάχη κατά των ρωσικών στρατευμάτων εισβολής, όπως ανακοίνωσε μέσω Telegram ο Ολεξάντερ Σίρσκι.

Οι σφοδρές μάχες συνεχίζονται σε όλη τη γραμμή του μετώπου. «Σε ορισμένες περιοχές ο εχθρός είχε τακτικές επιτυχίες, σε άλλες μπορέσαμε να βελτιώσουμε τη θέση των στρατευμάτων μας», είπε ο στρατηγός Σίρσκι.

Σφοδρές μάχες μαίνονται δυτικά της μικρής πόλης Αβντίιβκα, την οποία κατέλαβαν οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις τον Φεβρουάριο μετά από μήνες σφοδρών συγκρούσεων.

«Η κατάσταση στο μέτωπο έχει επιδεινωθεί», τόνισε ο Σίρσκι. «Ο εχθρός επιτίθεται σε διάφορες κατευθύνσεις και έχει υπεροχή ανδρών και υλικού. Η κατάσταση είναι πιο δύσκολη προς την κατεύθυνση του Ποκρόφσκ και του Κουράχοβε, όπου οι σφοδρές  συγκρούσεις συνεχίζονται ακόμη», έγραψε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου, αναφερόμενος στις δύο πόλεις που κατέχονται από την Ουκρανία στην περιοχή του Ντόνετσκ. «Ο εχθρός έχει επιτεθεί με τέσσερις ταξιαρχίες σε αυτές τις κατευθύνσεις, προσπαθώντας  να προχωρήσει κατεύθυνση του Ποκρόφσκ και του Κουράχοβε», πρόσθεσε ο Ουκρανός στρατιωτικός αξιωματούχος.

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις ανέφεραν το Σάββατο 27/4 ότι είχαν διεισδύσει βαθιά στην άμυνα του ουκρανικού στρατού αφού κατέλαβαν μεμονωμένες πόλεις στην περιοχή του Ντονιέτσκ.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα οι ΗΠΑ ενέκριναν πακέτο στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία, ύψους 61 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αλλά ακόμα η βοήθεια δεν έχει φτάσει στις γραμμές του μετώπου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέα ένταση στη Τιφλίδα και μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου ξένων πρακτόρων

Ξέχασαν παιδάκι σε σχολικό λεωφορείο στην Κηφισιά για ώρες…

Ο Τραγουδόσαυρος σατιρίζει το Ζάρι και ρίχνει εξάρες

Κάρφωσε τον Τραμπ για την πορνοστάρ ο άλλοτε έμπιστος δικηγόρος Κόεν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα