ΑΘΗΝΑ
18:53
|
16.05.2024
Ο ηγέτης της οργάνωσης φέρεται να είναι ο Heinrich XIII Prinz Reuss, ένας 72χρονος κτηματομεσίτης από τη Φρανκφούρτη και γόνος αριστοκρατικής οικογένειας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ξεκινά σήμερα η πρώτη δίκη από της τρεις που συνδέονται με σχέδιο πραξικοπήματος κατά της κυβέρνησης της Γερμανίας από μια νεοναζιστική οργάνωση, με τους συλληφθέντες να βρίσκονται αντιμέτωποι με τις κατηγορίες της εσχάτης προδοσίας και της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση.

Όλοι οι κατηγορούμενοι, μέρος του αποκαλούμενου κινήματος «Reichsbürger» ή «πολίτες του Ράιχ», φέρεται να σχεδίαζαν να ανατρέψουν τη γερμανική κυβέρνηση. Τα μέλη του Reichsbürger απορρίπτουν το μεταπολεμικό κράτος της Γερμανίας, ισχυριζόμενοι ότι εγκαταστάθηκε και ελέγχεται από τις συμμαχικές δυνάμεις που κέρδισαν τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η αστυνομία αποκάλυψε το σχέδιο πραξικοπήματος το 2022 και προχώρησε σε μια σειρά επιδρομών σε όλη τη χώρα, στις 7 Δεκεμβρίου του ίδιου έτους. Περίπου 25 άτομα συνελήφθησαν και τώρα βρίσκονται υπό κράτηση, εν αναμονή των δικών. Κατά την διάρκεια των επιδρομών της αστυνομίας, κατασχέθηκαν περισσότερα από 380 πυροβόλα όπλα, μαζί με σχεδόν 150.000 τεμάχια πυρομαχικών.

Ο Heinrich XIII Prinz Reuss

Ο φερόμενος στρατιωτικός βραχίονας αυτής της ομάδας πρόκειται να δικαστεί στη Στουτγάρδη στις 29 Απριλίου. Οι εννέα κατηγορούμενοι εκπροσωπούνται από 22 δικηγόρους, ενώ έχουν κληθεί περισσότεροι από 300 μάρτυρες, εκ των οποίων οι 270 είναι αστυνομικοί.

Στις 21 Μαΐου ξεκινά στη Φρανκφούρτη η δίκη εναντίον των δέκα φερόμενων «εγκεφάλων» του σχεδίου. Άλλα οκτώ μέλη της οργάνωσης θα δικαστούν στο Μόναχο, με τη διαδικασία να ξεκινά στις 18 Ιουνίου.

Μάλιστα, ο φερόμενος ως ηγέτης της οργάνωσης Reichsbürger είναι ο Heinrich XIII Prinz Reuss, ένας 72χρονος κτηματομεσίτης από τη Φρανκφούρτη και γόνος αριστοκρατικής οικογένειας. Σύμφωνα με το σχέδιο πραξικοπήματος, ο Reuss θα αναλάμβανε προσωρινά την διακυβέρνηση της χώρας.

Η ομάδα κατηγορείται ότι σχεδίαζε να εισβάλει στο γερμανικό κοινοβούλιο και να συλλάβει υψηλόβαθμους πολιτικούς, μεταξύ των οποίων ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς, η υπουργός Εξωτερικών, Ανναλένα Μπάερμποκ, και ο ηγέτης της συντηρητικής αντιπολίτευσης, Φρίντριχ Μερτς.

Μεταξύ των συνεργατών του Reuss που θα δικαστούν στη Φρανκφούρτη βρίσκεται και η Μπιργκίτ Μάλζακ-Βίνκεμαν, δικαστής και πρώην εκπρόσωπος του ακροδεξιού κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD) στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο. Υποτίθεται ότι, μετά το πραξικόπημα, θα αναλάμβανε καθήκοντα υπουργού Δικαιοσύνης.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δημοσκόπηση ALCO: Άνοδος των ακροδεξιών κομμάτων

Κυανόκρανους του ΟΗΕ στα παλαιστινιακά εδάφη ζητά ο Αραβικός Σύνδεσμος

Google: Η αναζήτηση αλλάζει και έρχεται η τεχνητή νοημοσύνη

Καταστράφηκαν 6.500 τόμοι σπάνιων βιβλίων από τη φωτιά στη Λέσχη Αρίσβη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα