ΑΘΗΝΑ
18:56
|
16.05.2024
Μετά τη σεξουαλική επίθεση, ο Ντεπαρτιέ «ούρλιαζε και γελούσε μόνος του. Μου φώναξε: 'Θα τα ξαναπούμε αγάπη μου'», είπε μια από τις καταγγέλουσες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνελήφθη νωρίς σήμερα το απόγευμα ο 75χρονος γνωστός Γάλλος ηθοποιός Ζεράρ Ντεπαρτιέ για δύο περιπτώσεις σεξουαλικών επιθέσεων σε βάρος γυναικών το 2021 και το 2014.

Νωρίτερα, η γαλλική αστυνομία τον είχε καλέσει να παραδοθεί ώστε να ανακριθεί σχετικά με τις καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις κατά συνεργατών του.

Πρόκειται για δύο καταγγελίες γυναικών για σεξουαλικές επιθέσεις σε βάρος γυναικών.

Η πρώτη γυναίκα τον κατηγορεί ότι της επιτέθηκε όταν ήταν μέλος της παραγωγής της ταινίας «The Green Shutters», του 2021. Η σκηνογράφος, η οποία υπέβαλε επίσημη καταγγελία τον Φεβρουάριο, είπε στην ιστοσελίδα Μediapart ότι ο Ντεπαρντιέ την άρπαξε καθώς έφευγε από το πλατό, σε ένα ξενοδοχείο στο Παρίσι, χαϊδεύοντάς την και κάνοντας άσεμνα σχόλια, προτού τον απομακρύνουν οι σωματοφύλακές του.

 «Ούρλιαζε και γελούσε μόνος του. Μου φώναξε: “Θα τα ξαναπούμε αγάπη μου”. Έμεινα εμβρόντητη, ταράχτηκα», είπε η σκηνογράφος.

Η δεύτερη γυναίκα κατήγγειλε ότι ο Ντεπαρτιέ την θώπευσε και έκανε «ακατάλληλα» σχόλια εις βάρος της, ενώ ήταν βοηθός στα γυρίσματα της ταινίας του 2014 «Le magician et le Siamois».

Ο Ντεπαρντιέ αντιμετωπίζει ήδη κατηγορίες για βιασμό, καθώς και ισχυρισμούς για επίθεση από περισσότερες από δώδεκα γυναίκες – κατηγορίες τις οποίες ο ίδιος έχει αρνηθεί κατηγορηματικά.

«Ποτέ δεν κακοποίησα γυναίκα», έγραψε ο Ντεπαρντιέ στην εφημερίδα Le Figaro τον περασμένο Οκτώβριο.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δημοσκόπηση ALCO: Άνοδος των ακροδεξιών κομμάτων

Google: Η αναζήτηση αλλάζει και έρχεται η τεχνητή νοημοσύνη

Καταστράφηκαν 6.500 τόμοι σπάνιων βιβλίων από τη φωτιά στη Λέσχη Αρίσβη

Temu: Καταγγελίες από 17 Ευρωπαϊκές οργανώσεις καταναλωτών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα