ΑΘΗΝΑ
18:41
|
17.05.2024
Τα περιστατικά έλαβαν χώρα πριν την έναρξη του τρέχοντος πολέμου του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.
Ισραηλινοί στρατιώτες συλλαμβάνουν 13χρονο αγόρι στη Χεβρώνα, 11 Φεβρουαρίου 2020
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για κατάφωρες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων βρήκαν υπεύθυνες πέντε μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων του Ισραήλ (IDF) για πρώτη φορά οι ΗΠΑ, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι οι εν λόγω μονάδες θα παύσουν να λαμβάνουν αμερικανική χρηματοδότηση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, τα περιστατικά έλαβαν χώρα πριν την έναρξη του τρέχοντος πολέμου του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, χωρίς όμως να δώσει περαιτέρω πληροφορίες για τη φύση των παραβιάσεων ή για τις μονάδες που αφορά η έρευνα.

Το Ισραήλ έχει «αντιμετωπίσει» τα περιστατικά στις τέσσερις από τις πέντε μονάδες σε συμμόρφωση με τη νομοθεσία των ΗΠΑ, η οποία «απαγορεύει τη στρατιωτική βοήθεια σε δυνάμεις ασφαλείας που διαπράττουν τέτοιες καταχρήσεις και δεν έχουν προσαχθεί στη δικαιοσύνη», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Βεντάντ Πατέλ.

Ο Πατέλ αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες σχετικά με τις παραβιάσεις που εξέτασαν αξιωματούχοι των ΗΠΑ, ποιες μονάδες εμπλέκονταν ή ποια μέτρα αντιμετώπισης ελήφθησαν.

«Τέσσερις από αυτές τις μονάδες έχουν αποκαταστήσει αποτελεσματικά αυτές τις παραβιάσεις, κάτι που αναμένουμε από τους εταίρους να κάνουν», είπε ο Πατέλ. Σύμφωνα με τον ίδιο, για την περίπτωση της πέμπτης μονάδας, η Ουάσιγκτον δεν έχει ακόμη καθορίσει εάν υπήρξε επαρκής αντιμετώπιση και βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με το Ισραήλ.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Διεθνές Δικαστήριο Χάγης: Οργή ακτιβίστριας στην απολογία του Ισραήλ-«Είστε ψεύτες»

Με κλείσιμο της πόρτας στην Ε.Ε. απειλεί τα Σκόπια ο Μητσοτάκης

Μπλόκο της Ε.Ε. σε άλλα τέσσερα ΜΜΕ για «φιλορωσική προπαγάνδα»

Ρωσία: Δεν επιδιώκουμε την κατάληψη του Χάρκοβου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα