ΑΘΗΝΑ
07:23
|
17.05.2024
Ο πρώην υπάλληλος είχε δηλώσει ότι απολύθηκε ως αντίποινα για την επισήμανση παραβιάσεων σε εργοστάσιο της εταιρείας.
Νεκρός και δεύτερος πληροφοριοδότης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Από «ξαφνική ασθένεια» έφυγε την Τρίτη από την ζωή ο Τζόσουα Ντιν,  υπάλληλος σε εταιρεία παραγωγής αεροσυστημάτων για τα αεροσκάφη Boeing 737, ο οποίος είχε κατηγορήσει την κατασκευάστρια εταιρία ότι αγνόησε ελαττώματα στην παραγωγή.

Ο πρώην υπάλληλος της Spirit AeroSystems, ο οποίος είχε δηλώσει ότι απολύθηκε ως αντίποινα για την επισήμανση παραβιάσεων στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Κάνσας, πέθανε την Τρίτη μετά από ξαφνική ασθένεια, σύμφωνα με αναρτήσεις συγγενών του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η Spirit AeroSystems έχει τεθεί υπό έλεγχο από τότε που αποδείχθηκε ότι κατασκεύασε το πάνελ του παραθύρου που αποκολλήθηκε από ένα 737 MAX 9, κατά τη διάρκεια πτήσης τον Ιανουάριο.

Η μητέρα του Ντιν έγραψε σε μια ανάρτηση στο Facebook τον περασμένο μήνα ότι ο γιος της «παλεύει για τη ζωή του» αφού προσβλήθηκε από πνευμονία και υπέστη εγκεφαλικό.

Ο θάνατος του Ντιν έρχεται λιγότερο από δύο μήνες αφότου ο πληροφοριοδότης της Boeing, Τζον Μπάρνετ, βρέθηκε νεκρός από αυτό που οι αρχές της Νότιας Καρολίνας είπαν ότι ήταν «αυτοπροκαλούμενο» τραύμα.

Ο 62χρονος Μπάρνετ αναμενόταν να καταθέσει στο δικαστήριο, αναφορικά με μια μήνυση κατά της Boeing από πρώην υπαλλήλους, οι οποίοι κατήγγειλαν πως δέχτηκαν αντίποινα για την αποκάλυψη προβλημάτων ασφαλείας στα αεροσκάφοι Boeing 787 Dreamliner.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

11χρονα γενέθλια της ΒΙΟΜΕ στις 17 και 18 Μαΐου

Για το Μουσείο η πενθήμερη εργασία

Ο καιρός σήμερα: Ζέστη, αφρικανική σκόνη και ισχυροί άνεμοι

Νεκρή Ελληνίδα στην επαρχία Ουσάκ της Τουρκίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα