ΑΘΗΝΑ
04:34
|
17.05.2024
«Αφού ελήφθη η πολιτική απόφαση από τον πρόεδρό μας και ανακοινώθηκε σε όλο τον κόσμο, θα ολοκληρώσουμε τη νομική εργασία», ανέφερε ο Χακάν Φιντάν.
Στη Χάγη για την Παλαιστίνη και η Τουρκία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κατά του Ισραήλ στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης αποφάσισε να προσφύγει και η Τουρκία, στηρίζοντας την αγωγή της Νότιας Αφρικής για διάπραξη γενοκτονίας στη Λωρίδα της Γάζας.

Όπως ανέφερε σε δήλωσή του ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν,  «Ως Τουρκία, αποφασίσαμε να λάβουμε μέρος στην αγωγή που κατέθεσε η Νότια Αφρική κατά του Ισραήλ στο Διεθνές Δικαστήριο. Με αυτό το βήμα, ελπίζουμε ότι η διαδικασία ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου θα προχωρήσει προς τη σωστή κατεύθυνση».

«Η Τουρκία θα συνεχίσει να στηρίζει τον παλαιστινιακό λαό σε όλες τις περιστάσεις», τόνισε.

Ο Χακάν Φιντάν διευκρίνισε ότι μέχρι στιγμής μόνο δύο χώρες, η Νικαράγουα και η Κολομβία, κάνουν συγκεκριμένα βήματα για να στηρίξουν την προσφυγή της Νότιας Αφρικής κατά του Ισραήλ. Ο ίδιος τόνισε, επίσης, ότι πρόκειται για πολιτική απόφαση, κατόπιν εντολής του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Στη συνέχεια, αφού ελήφθη αυτή η πολιτική απόφαση από τον πρόεδρό μας και ανακοινώθηκε σε όλο τον κόσμο, θα ολοκληρώσουμε τη νομική εργασία. Εν τω μεταξύ, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με όλες τις φιλικές και σύμμαχες χώρες για το τι μπορεί να γίνει περαιτέρω στο θέμα αυτό, ποιες άλλες χώρες μπορούν να υποβάλουν αίτηση, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε προς αυτή τη κατεύθυνση», ανέφερε ο Φιντάν.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκρή Ελληνίδα στην επαρχία Ουσάκ της Τουρκίας

Κοινή διακήρυξη Ρωσίας-Κίνας για ακόμη στενότερη στρατηγική σχέση

ΗΠΑ: Κυρώσεις με στόχο τη διατάραξη της στρατιωτικής συνεργασίας Ρωσίας-Β.Κορέας

ΣΥΡΙΖΑ: Κατέθεσε πρόταση νόμου για το φορολογικό με μείωση στον ΕΝΦΙΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα