ΑΘΗΝΑ
02:41
|
29.06.2024
Η διοργάνωση απειλεί να αφαιρέσει σύμβολα, σημαίες και ρούχα «που χρησιμοποιούνται για τον σκοπό της εργαλειοποίησης της τηλεοπτικής μετάδοσης».
Όποιος επιχειρήσει να εισέλθει φέροντας παλαιστινιακή σημαία ή πλακάτ θα ελεγχθεί στην είσοδο από φρουρούς
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πως θα «διατηρήσουν το δικαίωμα» να αφαιρέσουν φιλοπαλαιστινιακά σύμβολα και σημαίες από τους θεατές ανακοίνωσε η διοργάνωση του διαγωνισμού της Eurovision, EBU, εν όψει της έναρξης του διαγωνισμού την επόμενη εβδομάδα, στο Μάλμε της Σουηδίας.

Η ανακοίνωση ήρθε εν μέσω αυξημένων εντάσεων γύρω από τη συμμετοχή του Ισραήλ στον ετήσιο μουσικό διαγωνισμό, τη στιγμή που ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει για έβδομο συνεχή μήνα την ισοπέδωση της Λωρίδας της Γάζας, αφήνοντας πίσω 34.596 νεκρούς Παλαιστίνιους.

Φιλοπαλαιστινιακές ομάδες αναμένεται να οργανώσουν μεγάλες διαδηλώσεις στο Μάλμε, σε ένδειξη αλληλεγγύης με τον παλαιστινιακό λαό.

Η Μισέλ Ροβερέλλι, η επικεφαλής επικοινωνίας για την Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεόρασης που διοργανώνει τον διαγωνισμό, δήλωσε ότι οι κάτοχοι εισιτηρίων επιτρέπεται να φέρουν και να επιδείξουν μόνο σημαίες που αντιπροσωπεύουν τις χώρες που συμμετέχουν στην εκδήλωση, καθώς και τη σημαία στα χρώματα του ουράνιου τόξου, σύμβολο της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

Η EBU -με έδρα τη Γενεύη- διατηρεί το δικαίωμα «να αφαιρέσει οποιεσδήποτε άλλες σημαίες ή σύμβολα, ρούχα, αντικείμενα και πανό που χρησιμοποιούνται για τον πιθανό σκοπό της εργαλειοποίησης της τηλεοπτικής μετάδοσης», ανέφερε η ίδια στο Associated Press.

Το σουηδικό πρακτορείο ειδήσεων TT μετέδωσε ότι όποιος επιχειρήσει να εισέλθει φέροντας παλαιστινιακή σημαία ή πλακάτ με πολιτικό μήνυμα θα ελεγχθεί στην είσοδο από φρουρούς.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεσσαλονίκη: Γυμνοί ποδηλάτες στους δρόμους έστειλαν μήνυμα αλληλεγγύης

Αθήνα: 27 συλλήψεις σε κατάστημα για παράνομα τυχερά παιχνίδια

ΥΠΕΞ Βόρειας Μακεδονίας: Σεβόμαστε πλήρως τη Συμφωνία των Πρεσπών

Ακαθάριστα οικόπεδα: Παίρνει και άλλη παράταση… τελευταία στιγμή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα